Šibenski Dom s koronom ima 299 korisnika. Ravnatelj: Testirali smo ih 40

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

JEDNA štićenica šibenskog Doma za starije i nemoćne osobe "Cvjetni dom" pozitivna je na koronavirus, izvijestili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Domu je smješteno 299 štićenika. Epidemiolozi su tamo i danas će biti poslani na analizu brisevi svih kontakata zaražene korisnice, a ovisno o rezultatima, ići će se u dodatna testiranja.

"Do sada je testirano više od 40 korisnika, a testiramo ih čim im temperatura prijeđe 37. Jučer je u Zagreb išlo pet testova, a jedan se vratio pozitivan. Mi testiranja radnika i štićenika vršimo konstantno, do sada smo testirali 160 radnika, radimo sve što nam epidemiolozi kažu da je potrebno. Do sada je bilo 180 negativnih testova", rekao je za ŠibenikIN ravnatelj Cvjetnog doma, HDZ-ovac Tomislav Ninić.

Ninić je otkrio i kako se radi o ženskoj osobi, no ne smije reći je li bila sama u sobi.

"Radimo sve što piše u uputama i pojačano provodimo sve mjere tako da smo baš svi, i ja i epidemiolozi, iznenađeni ovom pojavom, tim više što na području županije novozaraženih nije bilo već 10 dana. Šokirani smo i treba tek utvrditi što se točno dogodilo", kazao je Ninić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.