Sin bivšeg nacističkog vođe poručio: "Ne vjerujte nama Nijemcima"

Screenshot: YouTube

NJEMAČKA bi se mogla vratiti autoritarnosti ako se ekonomski uvjeti značajno pogoršaju, tvrdi sin Hansa Franka, glavnog guvernera Poljske za vrijeme Drugog svjetskog rata, poznatog i pod nadimkom "Koljač Poljske".


Niklas Frank kaže kako prezire svojeg oca zbog zločina koje je počinio dok je bio generalni guverner Poljske od 1939. do 1945. godine. On danas putuje Njemačkom i drži govore o svojem ocu i nasljeđu nacističkog vremena.

Njegov otac je osuđen za ratni zločin i zločin protiv čovječanstva na suđenju u Nurembergu te je pogubljen 1946. godine.

Nacionalist koji ne vjeruje Njemačkoj


"Ja volim Njemačku. Volim biti svjetski prvak u nogometu. Nacionalist sam. Svidjelo mi se kada je Merkel rekla kako ćemo primiti izbjeglice. Ali to se sada promijenilo, vidjeli ste, glas većine je bio kao da se opet radi o Židovima. Ta močvara dolazi" rekao je.

Upitan od strane novinara zar stvarno toliko ne vjeruje Njemačkoj, odgovorio je potvrdno.

"Sve dok je naša ekonomija sjajna i dok imamo novca, sve je jako demokratsko. Ali, kada bismo imali pet do deset godina teških ekonomskih problema...močvara je jezero, ali je i more i opet će progutati sve", poručio je u razgovoru za BBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.