Sin sjekirom na spavanju ubio oca kod Brinja, ovo je optužnica

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

PODIGNUTA je optužnica protiv mladića koji je kod Brinja u obiteljskoj kući sjekirom ubio oca dok je ovaj spavao.

"Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. Kaznenog zakona/11.", piše DORH.

Riječ je o slučaju iz srpnja.

Tada je u Rapainom Klancu kod Brinja ubijen 52-godišnji Nikola Vukadinović. Za ubojstvo je osumnjičen njegov 20-godišnji sin Igor.

"Optužnicom se okrivljenog 20-godišnjaka tereti da je 8. srpnja 2021. u obiteljskoj kući na području općine Brinje, nakon svađe s 52-godišnjim ocem, u nakani da ga usmrti i nakon što se uvjerio da je njegov otac legao u krevet; svjestan kako je zbog narušenog zdravlja teže pokretan i kako se u ležećem položaju nije u mogućnosti oduprijeti napadu; alatom ga više puta udario u predjelu glave.

Tereti ga se da mu je zadao višestruke ozljede glave od kojih je 52-godišnjak preminuo na mjestu događaja", piše DORH.

"Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je u optužnici da se produlji istražni zatvor protiv 20-godišnjeg okrivljenika radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške (članak 123. stavak 1. točka 4. ZKP/08)", dodaju.

Sin tvrdio da je čuo udarac pa pronašao tijelo oca

Ubijeni Vukadinović je u Rapainom Klancu živio s 20-godišnjim sinom Igorom i desetogodišnjom kćeri, a ima još jednu odraslu kćer. Sin Igor tvrdio je da su ga probudili udarci i buka pa je ustao i otišao vidjeti što se događa, kada je zatekao mrtvog oca. No potom je došlo do preokreta. Mladića je policija osumnjičila za ubojstvo oca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.