Sinčić i Zmajlović zamijenili saborske odbore

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABOR je potvrdio Ivana Vilibora Sinčića (Živi zid) za predsjednika saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode, gdje će zamijeniti Mihaela Zmajlovića (SDP), koji će pak od 1. studenoga umjesto Sinčića preuzeti mjesto predsjednika Odbora za ravnopravnost spolova.

Milanka Opačić odlazi iz odbora

Sabor je izglasao još neke promjene u sastavima saborskih odbora, pa će tako Milanku Opačić u Odboru za Ustav, poslovnik i izborni sustav zamijeniti Krešo Beljak (HSS), a u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Joško Klisović (SDP).

Milanka Opačić u rujnu je zatražila brisanje iz članstva u SDP-u te odlučila svoj politički put nastaviti kao nezavisna zastupnica.

Marija Puh, koja je izašla iz HNS-a, razriješena je članstva u Odboru za vanjsku politiku gdje će je zamijeniti nezavisni Tomislav Saucha, dok će njezinu poziciju u Odboru za obitelj, mlade i sportu na mjestu potpredsjednika preuzeti Stjepan Čuraj (HNS). Puh će u Odboru za obitelj, mlade u sport ostati članica gdje je imenovana umjesto Mate Čička (HDZ). Razriješena je i članstva u Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu.

Razriješen i Bojan Glavašević

Razriješen je i Bojan Glavašević kao član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a njega će na toj poziciji zamijeniti Arsen Bauk (SDP). Glavašević je također razriješen članstva u Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu.

Nezadovoljan situacijom u stranci, Glavašević je krajem kolovoza napustio SDP i također odlučio nastaviti u parlamentu djelovati kao nezavisni zastupnik.

Sabor je potvrdio Zmajlovića i Milorada Batinića (HNS) za članove Odbora za zaštitu okoliša i prirode umjesto Ivana Vilibora Sinčića (Živi zid ) i Dražena Barišića (HDZ).

U Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu kao članovi imenovani su Sunčana Glavak (HDZ), Marija Alfirev (SDP) i Stepan Čuraj (HNS).

Alen Prelec (HSS) imenovan je članom Odbora za poljoprivredu umjesto Damira Tomića (SDP).

Sabor je odbio skinuti imunitet HDZ-ovom zastupniku Josipu Đakiću, kojeg je za kazneno djelo klevete i uvrede tužio privatni tužitelj iz Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.