Sinčić: Ovo je okupatorsko razdoblje

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

IVAN Vilibor Sinčić, zastupnik stranke Ključ Hrvatske u europarlamentu, komentirao je na Facebooku uvođenje eura i odlazak kune u povijest.

"Zgradu HNB-a dajmo za borbu protiv siromaštva", stoji u naslovu objave.

"Odrekli smo se vlastite valute i svih alata koje vlastita valuta omogućava. Više ne možemo utjecati na kamatne stope, ne možemo ublažiti utjecaj inflacije, a pogotovo više ne možemo vlastitim novcem financirati vlastite banke i projekte", piše.

"Evo stoga prijedlog, u ovom okupatorskom razdoblju, sve dok ne vratimo svoju državu u svoje ruke, predlažem da ukinemo funkciju guvernera i njegovih zamjenika, a novac od koji bi uštedjeli na njihovim plaćama usmjerimo na borbu protiv siromaštva u državi", dodaje.

"Nadalje, predlažem da zgrada HNB-a bude korištena kao utočište za ljude kojima treba pomoć, a takvih nažalost u Hrvatskoj ima previše. Od umirovljenika s premalim mirovinama, preko siromašnih, bolesnih i opljačkanih, do obitelji koji već godinama žive u kontejnerima.

Javna korist bi se od velikog i grijanog prostora uspjela naći. Duhovni i društveni paraziti su nas uveli u ovo stanje, vrijeme je da im oduzmemo moć i vratimo je u ruke naroda", piše.