Sinčić: Trebaju nam vrtići za necijepljenu djecu

Screenshot: N1

PREDSJEDNIK Živog zida Ivan Vilibor Sinčić bio je gost Novog dana na N1. Sinčić je govorio o cijepljenju djece i padu rejtinga njegove stranke. Naime, nakon dugo vremena Živi zid je doživio pad podrške glasača. 

"Uvijek ima nekakvih fluktuacija, pada, rasta. Lijepo je imati takav rejting, ali on mene osobno ne brine. Mi radimo kako mislimo da treba, kako je najbolje i u pravilu to donosi dobre rezultate", komentirao je Sinčić.

Je li možda slučaj ospica u Dubrovniku razlog pada rejtinga Živog zida? Dosta vas se vezalo uz cijepljenje.

"Ne vjerujem da je to bio razlog niti sam čuo da nas je puno ljudi povezivalo. Zašto građani ne žele cijepiti djecu? Jer gube povjerenje u sustav, zato što je on netransparentan. Ima nuspojava, liječnici ih se boje prijaviti, cijeli je niz netransparentnih problema. Kada bi to bila sloboda izbora, vratila bi se transparentnost, informativnost bi porasla. Neće se represijom ništa promijeniti, smatram da tako neće procijepljenost rasti", odgovorio je predsjednik Živog zida na pitanje novinara.

Vi ste znači za cijepljenje?

"Cijepljeni su djelomično. Primili su Vitamin K prije izlaska iz bolnice. Nisam ih cijepio svim cjepivima, a hoću li, odlučit ću nakon savjetovanja s njihovom pedijatricom, kako će dolaziti vrijeme za cijepljenje", kazao je Sinčić.

Može li roditelj necijepljenog djeteta tražiti da takvo dijete ide u vrtić?

"Može tražiti. Trebalo bi i za tu djecu organizirati vrtić", odgovorio je Sinčić.

Znači, posebni vrtići za necijepljenu djecu?

"To je sad pitanje za struku. Ne trebamo nekoga tjerati da stavlja u svoje tijelo nešto za što smatra da nema koristi. U zapadnim zemljama gdje postoji sloboda izbora, veće je povjerenje, veća informiranost, veća procijepljenost", kazao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.