Sindikalist Sekulić: MOL ostvaruje davno smišljeni plan uništavanja INA-e

Screenshot: HRT

PREDSTAVNIK sindikata Nova solidarnost Predrag Sekulić danas je u Studiju 4 na HRT-u progovorio o najavljenom otkupu MOL-ova udjela u INA-i, nakon što je Hrvatska izgubila arbitražni spor u Ženevi s mađarskim MOL-om.

Kazao je kako su u Sisku s oduševljenjem primili najavu premijera Andreja Plenkovića o otkupu INA-inih dionica.

"Zahvalni smo Vladi na donošenju ove državničke odluke i pomoći ćemo i podacima i dokumentima kako bi dokazali što je MOL napravio Rafineriji Sisak, Ini i Hrvatskoj", poručio je Sekulić.

Govoreći o intervjuu direktora Ine Zoltana Aldota u kojem on ponavlja da sisačka Rafinerija stvara gubitke, Sekulić je kazao kako nije slučajno objavljen baš na da objave vladine odluke o otkupu.

"Aldot je u intervjuu selektivno iznio podatke", smatra Sekulić.

Istraživanje i proizvodnja

"Segment istraživanja i proizvodnje kao najpotrebniji dio Ine je u padu od 50 posto od kad je Mol ušao u Inu. Što se tiče prerade - Rafinerija Sisak je u ovoj godini, u nepunih četiri mjeseca rada uprihodovala 35 milijuna dolara. Da su rafinerijama htjeli kupiti naftu, a MOL odlučuje o tome - mogli smo uprihodovati preko 100 milijuna dolara", kazao je Sekulić. Dodao je kako rafineriji ne treba spašavanje, jer ne vuče ni kune iz proračuna - nego strateški partner.

Smatra kako bi MOL, da je uspio zatvoriti Sisak, vrlo brzo zatvorio i rafineriju u Rijeci. Naglasio je kako su dvojica sindikalista u Sisku dobili otkaz, a njih petorica danas imaju opomene pred otkaz - pa ne smiju u javnost izlaziti s podacima.

Sekulić je ustvrdio da MOL hrvatske tvrtke upropaštava smišljeno.

"Nevjerojatno, izgubili smo HŽ zbog kašnjenja na natječaj. Iluzorno je da Ina izgubi posao snabdijevanja državne tvrtke gorivom. Nadalje, posao prijevoza derivata, poludrivata i nafte dobila je tvrtka Hungari train, za koju imamo dojave da je imala uvid u natječajnu ponudu Ine. Ništa nije slučajno, plan je ranije razrađen i cilj mu je uništavanje Ine", zaključio je Sekulić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.