Sindikalka iz Čistoće: Možda bismo se s Tomaševićem lakše dogovorili nego s upravom

Foto: N1

PREDSJEDNICA sindikata radnika Čistoće Mirjana Kaltak je za N1 televiziju istaknula da očekuju pozitivan dogovor s Upravom jer će u suprotnom posegnuti za zakonskom najavom štrajka, koji bi mogao obuhvatiti gotovo 4000 radnika Zagrebačkog holdinga. "Očekujemo dogovor, a što će biti u konačnici, nitko ne može prognozirati", tvrdi Kaltak.  

Odgovorila je i na pitanje hoće li na pregovore doći zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. "Neka dođe. Možda bismo s njim mogli neke stvari lakše dogovoriti nego s Upravom", istaknula je. Govoreći o najvažnijim stavkama za pregovore s radnicima Čistoće naglasila je kompletna materijalna prava svih zaposlenika Holdinga i konačni dogovor da se sistematizacija mora napraviti do 28. veljače po podružnicama.

"Nadam se da do toga neće doći"

Predsjednica sindikata je kazala kako je atmosfera na sastancima s Upravom normalna, iako ponekad dođe do povišenih tonova. Osvrnula se i na potencijalni razvoj situacije ako sutra ne dođe do dogovora. 

"Onda imamo regularni zakonski postupak najave štrajka i sindikalne akcije. Nadam se da do toga neće doći", rekla je. Kaltak je zaključila da se razgovori o koeficijentima vode do 28. veljače, a da do sutra moraju postići dogovor oko osnovice i neoporezivih iznosa.