Sindikat i Uprava Croatia Airlinesa postigli dogovor: Otkazan štrajk!

OBOSTRANO prihvatljiv dogovor između predstavnika Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) i Uprave najvećeg zračnog prijevoznika Croatia Airlinesa večeras je konačno postignut, a štrajk najavljen za petak otkazan, potvrdio je Indexu član Izvršnog odbora SKOZ-a Hrvoje Humek.

Na maratonskim pregovorima, koji su trajali više od deset sati, sindikat i Uprava, koju je na pregovorima predstavljao sam predsjednik Ivan Mišetić, potpisali su sporazum o otkazivanju štrajka, ali i odluku o nastavku pregovora o novom kolektivnom ugovoru koji će se odnositi isključivo na kabinsko osoblje tvrtke.

Humek je rekao kako je štrajk povučen nakon što je postignut dogovor oko posljednje, najspornije točke pregovora, koja se odnosila na normu kabinskog osoblja.

Naime, SKOZ je u ime svojih članova tražio da se u propisanu normu od 70 sati rada mjesečno, koja se do sada po nalogu Uprave odnosila isključivo na vrijeme provedeno u zrakoplovu "od paljenja do gašenja avionskog motora", uključe i brojna dežurstva, vrijeme provedeno na školovanjima i stručnim usavršavanjima, vrijeme provedeno na radnom mjestu, ali i izvan zrakoplova i na obveznim liječničkim pregledima.

Humek kaže kako su se pregovarači po toj točki pronašli "na pola puta" te da će se ostale pojedinosti rješavati tijekom pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.