Sindikati poručili Vladi: Ne dirajte regrese, božićnice i darove za djecu

SINDIKATI zaposlenih u javnim službama objavili su danas kako neće pristati na zahtjev Vlade da se odreknu božićnice, regresa za godišnji odmor i darova za djecu.

U očitovanju koje su sindikati javnih službi danas uputili Vladi kao odgovor na zahtjev Banskih dvora da se, na temelju prijedloga Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, zaposlenici odreknu dijela prava iz kolektivnog ugovora, navodi se da je takav zahtjev zaposlenima neprihvatljiv, te traže pokretanje pregovora za izmjene Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Sindikati će svoje očitovanje Vladi poslati u ponedjeljak.

Ministar financija Ivan Šuker je na sastanku 25. ožujka sindikatima predložio da zbog krize i lošeg stanja u gospodarstvu ove godine odustanu od isplate božićnica, regresa i dara za djecu, čime bi se u državnom proračunu uštedjelo 640 milijuna kuna. Isto je predloženo i sindikatima u državnim tvrtkama i tvrtkama iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Šuker je na istom sastanku iznio podatak prema kojem se za plaće oko 240.000 zaposlenih u javnim i državnim službama godišnje izdvaja 30 milijardi kuna, te još 3,9 milijardi za razne naknade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.