Siniša Kovačić: U eri lažnih vijesti otvaramo put vijestima koje su u duhu Crkve

Foto: Facebook Hrvatski katolički radio

BIVŠI ravnatelj HRT-a Siniša Kovačić, koji je nedavno dao otkaz na javnoj televiziji i postao glavni urednik Hrvatske katoličke mreže, gostovao je na Hrvatskom katoličkom radiju. Taj je radio dio mreže čiji je glavni urednik Kovačić.

U domaćem okruženju bivši ravnatelj je izjavio da su pred medijima izazovna vremena.

"Sukladno tim vremenima mislim da je HBK u pravom trenutku donijela najbolju moguću odluku da podigne Hrvatsku katoličku mrežu i da umreži tri katolička vrlo važna medija pod jednu domenu, da postanemo vidljiviji. U eri lažnih i negativnih vijesti ima jako puno dobrih vijesti i sjajnih sugovornika, argumenata koji nemaju prostora i jasno trasirani put do slušatelja", rekao je.

S HRT-a otišao nakon izbijanja jedne od najvećih afera

Kovačić zna kako izbaviti javnost od negativnih vijesti - vijestima koje su u duhu katoličkog nauka.

"HKM bi to trebala promijeniti, otvoriti put da te vijesti, argumenti i stavovi, koji su na tragu katoličkog nauka i Crkve dođu do katoličkih vjernika, ali i šire javnosti koja nas poštuje i sluša", rekao je bivši ravnatelj HRT-a te dodao da će to ostvariti timskim radom.

Hrvatska katolička mreža je krovna medijska kuća Hrvatske biskupske konferencije u kojoj se objedinjuju sve postojeće medijske kuće HBK: Hrvatski katolički radio, Informativna katolička agencija i Tiskovni ured HBK.

Siniša Kovačić je, podsjetimo, prošlog djedna otišao s HRT-a gdje je u posljednje vrijeme uređivao i vodio Treći Dnevnik, a za glavnog urednika medijske mreže pod nadležnošću biskupa izabran je na izvanrednom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije.

Odlazak Kovačića s HRT-a događa se nakon što je na Prisavlju nedavno buknula jedna od najvećih afera u posljednje vrijeme. Naime, bivši Nadzorni odbor, a i predsjednik saborskog odbora za medije poslali su DORH-u dokumentaciju o poslovanju HRT-a u 2016. godini te traže da se ispitaju izvansudske nagodbe te ugovori za pojedine serije i emisije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.