Širi se strašna priča cure iz Srbije koju je brutalno prebio starac u autobusu

Foto: Privatna arhiva

"ŠUTNUO me u nogu, zatim me počeo udarati u glavu, prvo iza uha, zatim u oko, nakon čega sam pala. Kako nitko od putnika nije reagirao, krenuo me udarati dok sam bila na podu."

Ovako svoju ispovijest za Blic počinje Mina Kus, djevojka koju je prošlog petka na putu do posla napao stariji muškarac u beogradskom autobusu na liniji 95.

"Bilo je oko 8.45, čekala sam na stanici prijevoz do posla. U neposrednoj blizini se nalazio čovjek koji je konstantno gunđao zbog kašnjenja autobusa", prisjeća se Mina.

U tom trenutku nije ni slutila što je čeka.

Prvo je napao drugu djevojku

"Čim je autobus stigao, počeo je vikati na vozača i vrijeđati ga jer prijevoz kasni. Govorio mu je strašne stvari. U jednom trenutku djevojka od 15-20 godina je krenula izlaziti, a on ju je povukao za ruku i počeo je izvlačiti iz autobusa, nakon čega samo što nije pala", ispričala je.

Kada mu je Mina rekla da nema potrebe da djevojku izvlači iz autobusa, on je počeo vikati na nju, a nakon verbalne svađe, krenuli su - udarci.

"Udario me u glavu i u oko. Onda me krenuo udarati u trbuh i glavu dok sam bila na podu"

"Prvo me udario u nogu, zatim je uslijedio i drugi udarac. Tada sam refleksno reagirala uzvraćajući udarac da bih se obranila", rekla je.

To je bio samo okidač.

"Udario me šakom u glavu, u predjelu uha i ponovno u oko, nakon čega sam pala. Nitko od putnika u autobusu nije reagirao. Onda me krenuo udarati u trbuh, glavu, dok sam bila na podu, ali srećom zimska jakna je ublažila udarce", priča Mina.

Nitko od putnika nije htio pomoći

Nitko od putnika, prema njenim riječima, nije joj htio pomoći, samo je par njih riječima pokušalo zaustaviti starijeg čovjeka. Vozač autobusa na liniji 95 u kojem se sve odigravalo, kada je vidio što se događa, rekao je ljudima da mu ne dozvole da izađe iz vozila. Pukom srećom prometna policija bila je na Zelenom vencu, gdje je stajao autobus, a vozač im je dao znak da se nešto događa. Tada je napadač krenuo bježati. 

"Viknula sam: 'Uhvatite ga, udario me je.' Jedan policajac je počeo trčati za njim i sustigao ga, dok je drugi došao do mene i pokušavao me smiriti", prisjeća se Mina.

"Pitao me je: 'Šta hoćeš, nisam te jako udario'''

Ipak, kako kaže, potpuno su je dotukle riječi napadača kada ih je suočila policija.

"Pitao me je: 'Šta hoćeš, nisam te jako udario.'"

Nakon svega odlučila je cijelu priču o incidentu, kao i fotografije, podijeliti na društvenim mrežama, gdje se njena priča i proširila. 

Napadač je 82-godišnji bivši boksač

Mina je saznala da napadač ima 82 godine, ali da je bivši boksač.

"Ne želim da se izvuče na neuračunljivost i da prođe nekažnjeno. Mene njegov novac ne zanima, samo hoću da bude adekvatno kažnjen za to što je napravio. U slučaju nasilja, napadača godine ne trebaju abolirati za ono što je učinio", poručuje djevojka u razgovoru za Blic.

Vozač potvrdio njenu priču, javio se i svjedok

Djevojka koja je pretrpjela fizički napad na svu sreću nema težih tjelesnih ozljeda. Međutim, ima jaku bol u predjelu oka i glave zbog udaraca koje je zadobila pa će morati obaviti dodatne pretrage. 

Vozač autobusa je, kako kaže Mina, u MUP-u potvrdio priču da se cijeli napad dogodio u samom vozilu dok je stajao na stajalištu. Mini se nakon incidenta javio mladić koji je bio svjedok događaja.

Pročitajte više