Sisačka bolnica dobila najsuvremeniji respirator

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

SISAČKA Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" od ponedjeljka raspolaže najsuvremenijim naprednim respiratorom sa zatvorenom krivuljom regulacije i svom pripadajućom opremom, vrijednim 250 tisuća kuna.

Ravnatelju bolnice Tomislavu Dujmenoviću vrijednu donaciju trgovačkog društva CE-ZA-R, Centra za reciklažu Zagreb, kao članice C.I.O.S. grupe, koja i u Sisku ima više pogona, u ime uprave je predala Tatjana Tomašević.

Respirator će koristiti Odjel anesteziologije i s reanimatologijom intenzivnom medicinom

Kako je rekao Dujmenović, respirator će koristiti Odjel anesteziologije i s reanimatologijom intenzivnom medicinom. Budući da je i nedavno, za pandemije koronavirusa dokazano kako bolnica nema dovoljan broj respiratora, ovaj će uređaj mnogo značiti za daljnje liječenje bolesnika. Isto tako će unaprijediti liječenje oboljelih s respiratornim oboljenjima, bilo da su to teška oboljenja ili bolesnici s covid-19“, kazao je.  

Tomašević je istaknula da je C.I.O.S. grupacija nakon izbijanja koronavirusa donijela odluku o nabavi respiratora za hrvatske bolnice. Budući da grupa u Sisku djeluje od 2001.godine, bilo je logično da se i sisačkoj bolnici donira jedan uređaj. Dodala je kako je uređaj nabavljen u Švicarskoj i ima veliku sigurnost provođenja mehaničke ventilacije.

Primopredaji respiratora bio je nazočan i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je zahvalio uime građana županije i djelatnika bolnice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.