Sjeverna Koreja ispalila projektil prema Japanu

Foto: Hina/Twitter Liveuamap

SJEVERNA KOREJA testirala je još jedan projektil koji je preletio područje sjevernog Japana prije nego što se srušio u more, potvrdila je japanska vlada.

Japanska vojska nije pokušala oboriti projektil koji je preletio preko teritorija Japana rano ujutro po lokalnom vremenu.


Prema prvim informacijama, projektil se raspao u tri dijela prije nego što je sletio u more, javljaju lokalni mediji, a prenosi BBC.

Projektil je pao u Tihi ocean, otprilike 1180 kilometara istočno od rta Erimo, javlja CNN.

Incident je aktivirao "J sustav uzbune" u Japanu te je tako javna televizija slala upozorenja građanima da se sklone na sigurno, dok su na ulicama sirene oglasile opasnost i pozvala građane da nađu zaklon.

 

 

 

 

 

Japanski premijer, Shinzo Abe, rekao je nedugo nakon incidenta kako će poduzeti sve što je potrebno kako bi zaštitio ljudske živote.


"Testiranje projektila iznad Japana je teška i dosad nezabilježena prijetnja", poručili su iz vlade Japana, piše Independent.

Glavni tajnik Yoshihide Suga rekao je kako će Japan poduzeti odgovarajuće mjere. Glasnogovornik Pentagona Rob Manning izjavio je kako lansiranje nije predstavljalo prijetnju Sjevernoj Americi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.