Sjeverna Koreja ispalila projektil kratkog dometa prema Žutom moru

Ilustracija: EPA

SJEVERNA Koreja je u četvrtak ispalila balističku raketu kratkog dometa prema Žutom moru, koje se nalazi između Kine i Korejskog poluotoka, priopćila je južnokorejska vojska. Raketa je ispaljena nakon izjave Kim Yo-jong, moćne sestre vođe Kim Jong-una, koja je rekla u utorak da će se svaki potez da se obori jedan od sjevernokorejskih probnih projektila smatrati objavom rata.

Projektil je ispaljen oko 18:20 po mjesnom vremenu iz okolice sjevernokorejskog grada Nampoa, navodi se u priopćenju južnokorejskog Združenog stožera. Sjeverna Koreja je okrivila zajedničku vojnu vježbu Sjedinjenih Država i Južne Koreje za rastuće napetosti, objavila je državna novinska agencija KCNA. Sjedinjene Države i Južna Koreja sljedećeg tjedna počinju velike vojne vježbe pod nazivom "Štit slobode".

"Od rujna 2022. Sjeverna Koreja planira lansiranje projektila i vojne demonstracije kako bi se suprotstavila vježbama SAD-a i Južne Koreje vjerojatno kako bi pokušala prisiliti Sjedinjene Države i Južnu Koreju da promijene svoje ponašanje", rekle su u srijedu američke obavještajne agencije u svom izvješću o procjeni prijetnje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.