Škabrnja odbila preskupog Thompsona!

OPĆINA Škabrnja odustala je od organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona za Veliku Gospu 15. kolovoza, jer je kontroverzni pjevač za svoj nastup od te financijski skromne općine tražio da mu, dva i pol mjeseca prije nastupa, na račun uplati honorar u iznosu od 25 tisuća eura, piše Slobodna Dalmacija.

S 30 snizio na 25 tisuća eura

"Thompsonov menadžer, gospodin Ćulić, tražio je da mu uplatimo 25 tisuća eura dva i pol mjeseca prije koncerta. Na to sam ga pitao što će mi on dati ako Thompson ne dođe na koncert, ako padne kiša ili ako slučajno slomi nogu. Odgovor nisam dobio, samo je zašutio", rekao je za Slobodnu načelnik općine Škabrnja Luka Škara te dodao da, kao poslovni čovjek i vlasnik autosalona, u poslu nikada nikoga nije iznevjerio.

"Ja sam menadžer staroga kova. Što ako se Thompson razboli, izgubit ću koncert i Veliku Gospu. Svaka čast Thompsonu, snizio nam je svoju cijenu s 30 na 25 tisuća eura, ali ne želim tako dati novac. Pokušali smo s njim stupiti u kontakt ne bismo li se drukčije dogovorili, ali pjevač nam je poručio da mimo svojih menadžera on tu ništa ne može učiniti", kaže Škara, podsjećajući da se 15. kolovoza u Škabrnji tradicionalno održavaju veliki koncerti.

"Jure i Boban" i ustaška obilježja

Na njima je u razdoblju između 1997. i 2003. Thompson nastupio čak pet puta, i to za deset puta manje honorare od ovih koje danas traži, kažu u Škabrnji. Tada je, kažu mještani, dobivao između 2000 i 3000 eura po nastupu, a pjevao bi cijelu noć. No, nakon dolaska koalicije na vlast početkom 2000., Thompson je postao "stadionska zvijezda". Od tada niti jednom nije nastupio u Škabrnji, gdje se svi dobro sjećaju njegovih vatrenih izvedbi "Jure i Bobana" s kraja devedesetih pred oduševljenom publikom u kojoj je gotovo polovina na sebi imala ustaška obilježja, kape i majice.

Škabrnja bi bila u gubitku

Načelniku Škari nije poznato, piše Slobodna, da je Thompson za nastup, osim honorara, tražio i 20 posto od prodanih karata, ali svjestan je da je pjevač u međuvremenu postao dio zabavne industrije koja na koncertima sve kontrolira: od prodaje suvenira, CD-ova, majica i pića do udjela u prodanim kartama. Da je Škabrnja eventualno prihvatila organizaciju koncerta po Thompsonovim uvjetima, uključujući i 20 posto od karata, organizator bi, kako se neslužbeno doznaje, trebao prodati 10 tisuća karata po 60 kuna da bi se pokrio. A toliko ljudi nikada nije bilo na njegovim koncertima u Škabrnji.

"Meni je tih 25 tisuća eura bilo prihvatljivo, ali nakon koncerta, kad izračunamo koliko smo dobili od karata. Istina, Thompson donosi svoje numerirane karte, ali dodatnih 20 posto od karata nitko nije spominjao. Mogao je eventualno tražiti neku kauciju od 15 do 20 posto, ali svih 25 tisuća eura unaprijed ne ide", navodi Škara, pa će tako na Veliku Gospu u Škabrnji koncert održati Milo Hrnić i Mate Bulić za jedinstvenu cijenu od 10 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.