Skandal: Vlada s 2 milijuna kuna financira nepostojeći program Sindikata državnih službenika?!

POVJERENIK Sindikata državnih službenika za splitsko-dalmatinsku županiju Klement Bakota i predsjednica Statutarne komisije Sindikata Anamaria Radić podnijeli su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kaznenu prijavu protiv predsjednika Sindikata Borisa Pleše.

Štedno-kreditna unija

Sumnjiče ga za krivotvorenje službene isprave, no na današnjoj tiskovnoj konferenciji iznijeli su i ozbiljne sumnje u poslovanje Štedno-kreditne unije, kojom upravljaju i vladaju bivši i sadašnji čelnici Sindikata. Bakota i Radić navode primjer prodane zgrade Sindikata na Radničkoj cesti u Zagrebu. Dva milijuna eura završili su u Štedno-kreditnoj uniji, a novac nije prenesen na račun Sindikata unatoč zaključku Nadzornog odbora, istaknuli su Bakota i Radić. 

Fantomska sjednica

Pleša je prijavljen zbog krivotvorenja zapisnika sjednice Glavnog povjereništva sindikata održane 30. rujna temeljem koje Vlada plaća Sindikatu dva milijuna kuna u sklopu programa za stambeno zbrinjavanje.

U prijavi se navodi da Glavno povjereništvo sindikata nikada nije održalo sjednicu na kojoj je donesen bilo kakav program stambenog zbrinjavanja, pogotovo ne 30. rujna, jer taj dan nije održana bilo kakva sjednica Glavnog povjereništva sindikata, koje slijedom toga uopće nije donijelo program stambenog zbrinjavanja, kojeg je Vladi u ime Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika dostavio osumnjičeni predsjednik.

Prijavljeni predsjednik sprema priopćenje

Plešu sumnjiče za krivotvorenje, ali i zloporabu položaja i ovlasti. U priloženoj dokumentaciji navodi se da 30. rujna nije održana sjednica, na koju se pozvao predsjednik.

Od prijavljenog Pleše komentar se danas nije uspio dobiti. Tek nam je kratko kazao da će sastaviti priopćenje.

Pleša isključio Bakotu iz Sindikata

Inače, u Sindikatu traje pravi rat. Pleše je iz Sindikata isključio Bakotu, no Radić tvrdi da je to napravljeno bez ikakvog zakonskog uporišta. Bakota i Radić napominju kako im je želja da Sindikat radi transparentno, demokratski i po zakonu, te ne žele pristati na diktat koji im nameće predsjednik Sindikata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.