U Slavoniji uhvaćen pijani vozač s 4,19 promila

Ilustracija: 123rf

NAKON što mu je alkotestom izmjerila čak 4,19 promila alkohola u krvi, što je koncentracija koja može dovesti do kome i smrti, brodsko-posavska policija jučer je iz prometa isključila 54-godišnjeg vozača i prevezla ga u bolnicu na ukazivanje liječničke pomoći, nakon čega će biti prekršajno prijavljen zbog vožnje u pijanom stanju.

Policija je u četvrtak izvijestila kako je pijanog vozača zaustavila jučer poslijepodne u Sibinju kod Slavonskog Broda, a alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 4,19 promila.

Prevezen u bolnicu

Vozač je isključen iz prometa i prevezen u bolnicu.

Koncentracija od 4 i više promila može dovesti do kome i moguće smrti zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

U hrvatskoj praksi zabilježeno je nekoliko slučajeva smrtonosne razine alkoholiziranosti iznad pet promila. Među njima su Križevčanin koji je 2002. uhvaćen za volanom s 5,68 promila, 50-godišnjak kojem je policija u Zagrebu izmjerila 5,32 promila i 42-godišnji traktorist kojeg su samoborski policajci uhvatili s 5,27 promila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.