Slobodna Dalmacija o Gallu: Nije cenzura, nego nismo objavili

"KOLUMNA Zlatka Galla nije zabranjena, niti cenzurirana, već jednostavno nije objavljena, jer je 'neobjavljiva' za svakoga urednika koji drži do sebe i novine u kojoj radi", stoji u otvorenom pismu glavnog urednika Slobodne Dalmacije Zorana Krželja kojeg je uputio Zdenku Duki predsjedniku Hrvatskoga novinarskog društva (HND).

> Zabranjena kolumna Zlatka Galla: "Je li `kerumpirana` (i) Slobodna Dalmacija?"

Podsjetimo, Gall je obavijestio dio javnosti da Slobodna Dalmacija nije objavila njegovu redovnu političku kolumnu "Zona sumraka" na temu kandidata za gradonačelnika Splita Željka Keruma.

"Kolumna je bez riječi objašnjenja i bez ikakve konzultacije sa mnom kao autorom `izbačena` iz već prelomljenog izdanja priloga. Do glavnog urednika Zorana Krželja nisam uspio doći. Naime, nije htio sa mnom razgovarati ni nakon dvadesetak poziva na mobitel i redakcijski telefon da bi, na kraju, poručio kako za razgovor `nema vremena`", rekao je Gall. Spornu kolumnu objavio je u cijelosti Index, a povodom tog slučaja reagirao je i HND.

Građanin Gall

"Građanin Gall uključio se u tekuću predizbornu kampanju pozvavši javnim otvorenim pismom splitske birače da nipošto ne daju glas jednom od kandidata za gradonačelnika i to Željku Kerumu. Kao glavni urednik zatražio sam da se riješi pitanje sukoba interesa Zlatka Galla, koji se kao građanin uključio u predizbornu kampanju, a potom kao novinar u nekoliko navrata zlorabio moć medija dovodeći u pitanje vjerodostojnost, nepristranost i ugled 'Slobodne Dalmacije'", tvrdi Krželj u svom otvorenom pismu.

M.M.
Foto: Jure Mišković (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.