Slovenac u kombiju prevozio 17 ilegalnih migranata, uhvaćen u Slavonskom Brodu

Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

Slovenski državljanin (40) završio je u pritvoru zbog sumnje da je kroz Hrvatsku htio provesti 17 migranata koji su na ilegalan način prešli granicu, a otkriveni su jučer u jutarnjim satima na području Slavonskog Broda. Krijumčara i migrante otkrio je mobilni policijski tim u kombiju slovenskih registarskih oznaka.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su strani državljani isti dan preko rijeke Save nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Utvrđeno je da muškarac iz koristoljublja prevozi osobe te da ih je trebao odvesti do Italije uz novčanu naknadu", rekla je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Ove godine na području brodsko-posavske policije preko 40 slučajeva ilegalnog prelaska granice

Osumnjičenog za krijumčarenje policija je kazneno prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, dok protiv migranata slijedi postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Na području PU Brodsko-posavske ove godine zabilježeno je više od 40 slučajeva koji uključuju ilegalne prelaske preko državne granice.

Transport migranata organiziraju i strani državljani. Među otkrivenima su česti državljani Srbije, Bosne i Hercegovine, a zabilježen je i slučaj gdje je prijevoz ilegalnih migranata organizirao državljanin Kine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.