Slučaj Credo banka: Šimi Luketinu i ostalima blokirali imovinu i račune

SPLITSKI Županijski sud prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva te blokirao imovinu, šestorice osumnjičenika u aferi Credo banka, sve kako bi se osigurala naplata štete, koja se cijeni na pola milijarde kuna!

Svota je poprilična pa je blokirano sve! Od dionica, preko nekretnina do bankovnih računa! I to ne samo osumnjičenika, već i njihove uže obitelji! Potpredsjedniku Nadzornog odbora Hajduka i direktoru propale banke Šimi Luketinu blokirano je tako nekoliko stanova, no blokirana je imovina njegove kćeri i supruge Jadranke, inače, sutkinje Općinskog suda u Splitu.

Luketinu ne treba blokada jer nije sebi protupravno priskrbio dobit?

Luketinov branitelj Joško Čeh najavio je žalbu na rješenje o blokadi. Smatra da nije bilo razloga za blokadom imovine njegovog branjenika jer se njemu na teret ne stavlja da je sebi nezakonito priskrbio  dobit, već drugima, tj. vlasnicima propale banke Borisu Baraču i Mirku Vukoviću. Njih dvojica nisu bez imovine, imaju tvrtke i prilično nekretnina, nisu ni u bijegu, pa nije bilo razloga, drži odvjetnik Čeh, da se Luketinu blokira imovina jer to nije bilo moguće napraviti sa imovinom vlasnika, koji su protupravno izvukli sredstva iz banke.

Rješenjem splitskog suda blokirana je imovina sinovima vlasnika Viboru Baraču i Marku Vukoviću, koji su kao članovi Kreditnog odbora banke odobravali kredite očevima, te preostalom članu Uprave Mati Mišiću. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.