Službeno je: Radman odstupio s dužnosti, Kovačić postao v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a

Screenshot: HRT

NA HRT-u je danas izvršena i službena primopredaja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, koju je od dosadašnjega glavnoga ravnatelja Gorana Radmana u svojstvu vršitelja dužnosti preuzeo Siniša Kovačić, piše HRT.

Primopredaja je obavljena potpisivanjem primopredajnoga zapisnika, čime je i službeno okončan postupak prijenosa ovlasti.

Kovačić je donio i prvu odluku, putem koje je imenovao Ivanu Orešković Ašonju vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Pravni poslovi Hrvatske radiotelevizije, a Nelu Gudelj vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Ljudski potencijali Hrvatske radiotelevizije.

Podsjetimo, Sabor većinom od 79 zastupnika imenovao je u petak Sinišu Kovačića vršiteljem dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a. U svojoj je prvoj izjavi u petak za Hrvatsku radioteleviziju u svojstvu vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Kovačić najavio podizanje razine profesionalnosti s ciljem objektivizacije medijskoga izvješćivanja.

Kovačić je dodao i da očekuje da Hrvatska radiotelevizija i dalje kao javni servis bude otvorena prema svim skupinama u društvu, ali i da štiti hrvatski nacionalni interes, hrvatski identitet i kulturu.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.