Smjena na čelu Slobodne Dalmacije: Kruno Kljaković umjesto Zorana Krželja

ZORAN KRŽELJ odlazi sa čela Slobodne Dalmacije, a na mjestu glavnog urednika trebao bi ga zamijeniti Kruno Kljaković. Smjena još nije službena, očekuje se idućeg tjedna.

Jučer je u Slobodnoj Dalmaciji bilo prilično živo. Nino Pavić zadržao se u dužem razgovoru s Kljakovićem, a pričao je i s Krželjem, čiju je poziciju zdušno branio kum Stipe Orešković, direktor EPH.

Krželj zabio autogol čuvajući priču o Nevenkinoj utaji poreza

Čini se da je Krželju ovaj put ipak odzvonilo. Njegovu smjenu tražili su i novinari, drže ga glavnim krivcem za nakladu srozanu na mizerne grane. Bunili su se protiv njegovih cenzorskih škara, koje su sjekle gdje god su stigle. U svojem nastojanju da ispadne korektan prema svima, Krželj je jučer sam sebi zabio autogol.

Premda je redakcija već imala gotovu priču o utaji poreza Nevenke Bečić, Krželj je inzistirao da se s objavljivanjem ne ide dok DORH ne objavi istražni zahtjev. Dogodilo se to u najgore moguće vrijeme. Priča s Nevenkom na naslovnici izašla je jučer, upravo na dan kad je u splitskom HNK-u održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Kerumu je "pukla gornja o donju" kad je vidio Slobodnu Dalmaciju. Odmah je povukao sponzorirani prilog koji je trebao izaći danas, na Svetoga Duju. Slobodna je tako ostala bez 100 tisuća kuna, s koliko je Grad Split sponzorirao prilog.

Do kraja godine odlazi četvrtina zaposlenika Slobodne Dalmacije

Kljaković o novoj funkciji još nije htio ništa govoriti dok ne bude službeno, a Krželj se na mobitel nije javljao. U svakom slučaju, novom uredniku Slobodne neće biti lako. U rujnu istječe moratorij na otpuštanje radne snage, po najavama čak četvrtina zaposlenika neće u svojoj firmi dočekati kraj godine.

Krželj neće ostati zapamćen u lijepom svjetlu. Komunikaciju s novinarima nije imao, cenzurirao je sve što je stigao, pad tiraže nije zaustavio, pod njegovim mandatom zaposlenici su morali potpisati aneks ugovora o smanjenju plaće za 15 posto...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.