HAC ONC smijenio tri radnika nakon propuštanja vozila na Krčkom mostu tijekom bure

Foto: Wikipedia, FaH

UPRAVA HAC-ONC-a smijenila je tri radnika nakon što su njihovi djelatnici na Mostu Krk propuštali vozila šlep službe s kamp-prikolicama i kombi vozila s motorima i biciklima preko mosta dok je bio zatvoren za promet za prvu skupinu vozila.

U nedjelju je naime most Krk bio zatvoren za prvu kategoriju vozila od 9 do 17.30 sati pa se ispred mosta stvorila kolona dugačka nekoliko kilometara.  Vlasnici vozila šlep službe tada su prema pisanju Novog lista vlasnicima nudili prijevoz prikolice preko mosta za 150 eura, dok je tarifa za prijevoz motora bila 50 eura, a bicikla 20 eura.

U nastavku prenosimo priopćenje HAC ONC-a:

Uprave  Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. i  HAC ONC d.o.o. ponukane događajima od prošlog tjedna, gdje se vlasnicima kamp kućica i motocikala neopravdano naplaćuje previsoka cijena za prijevoz preko mosta Krk,  donijele su zajedničku odluku o izmjeni "Odluke o postupanju na mostu Krk u uvjetima olujnog vjetra"kojom se do daljnjeg zabranjuje propuštanje vozila koja na svojoj transportnoj površini vidljivo prevoze one skupine vozila (npr. motocikli) ili priključna vozila (npr. kamp kućice)  kojima je u tom trenutku zabranjeno prometovanje mostom. Odluka će biti na snazi do dodatnog usuglašavanja svih relevantnih službi (Upravitelja, operatera, policije i prometne inspekcije), a u cilju povećanja nivoa sigurnosti te kvalitetnije usluge našim korisnicima.

Nakon dobivenog izvještaja unutarnje kontrole HAC ONC-a  te utvrđenih činjenica postupanja naših djelatnika na Krčkom mostu u vrijeme vikenda od 05. do 07. kolovoza 2016. godine, a vezano za prijevoz kamp prikolica i motocikala vozilima vučnih službi preko Krčkog mosta u vrijeme ograničenja prometa, te načina i dinamike zatvaranja mosta za određene kategorije, donesena je Odluka vezana uz kadrovske promjene u Sektoru za naplatu cestarine i Sektoru za održavanje autocesta.

Odluka o kadrovskim promjenama donesena je na temelju činjenica  koje ukazuju da se u određenim segmentima ovog događaja nisu iskoristile sve mogućnosti u obavljanju poslova vezanih za neometano odvijanje prometa na autocestama, odnosno stručne službe nisu postupale u skladu sa internim aktima te pravovremeno i na vrijeme izvještavale svoje nadređene.

Slijedom navedenog, donesene su Odluke o smjeni triradnika sa sljedećih radnih mjesta:
•    Voditelj tehničke jedinice održavanja Most Krk te dva voditelja smjene naplatne postaje Most Krk.
Uprava društva dala je i pisana upozorenja sa destimulacijom radnicima na sljedećim radnim mjestima:

•    Voditelj tehničke jedinice naplate cestarine, pomoćnik voditelja naplate cestarine te voditelj pravca tehničke jedinice.
Svim radnicimakoji su smijenjeni sa svojih radnih mjesta ponuđen je drugi Ugovor o radu u skladu sa njihovim stručnim spremama, dok su na ista radna mjesta imenovani radnici koji zadovoljavaju kriterij stručnosti a predloženi od nadležnih direktora Sektora.

Želimo istaknuti kako HAC ONC poduzima,a poduzimati će i nadalje sve radnje kako bi se osigurala protočnost i sigurnost na autocesti, te nam je misao vodilja naša Vizija: "biti najučinkovitiji operater autocesta u Republici Hrvatskoj koji stvara dodanu vrijednost za korisnike autocesta i svoje vlasnike".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.