Snijegom i ledom okovana Hrvatska probudila se na -20 stupnjeva Celzijevih

SNIJEG i poledica diljem zemlje stvaraju poteškoće u prometu pa HAK upozorava vozače na oprezniju vožnju. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionici autoceste između Zagreba i Karlovca te mjestimice u Slavoniji i na sjeverozapadu zemlje. U Gorskom kotaru, Lici, unutrašnjosti Dalmacije, na predjelu Samoborskog i Žumberačkog gorja te u ostalim planinskim i gorskim predjelima Hrvatske, obavezna je zimska oprema.

Jutros su u 7 sati u Hrvatskoj izmjerene "sibirske temperature". U Slavonskom Brodu živa na termometru se spustila na -20, na zagrebačkom aerodromu Pleso i u Gospiću je izmjereno -19, u Virovitici -18, u Županji, Karlovcu, Osijeku i Požegi -17, u Križevcima - 16, u Bjelovaru -15, u Novoj Gradišci i Sisku - 14, u Vukovaru -13, u Kninu i Sinju -12, u Čakovcu i Krapini - 11, u Koprivnici - 10, u Imotskom i na Zavižanu -9, u Varaždinu -8, u Pazinu, zadarskoj zračnoj luci i na Sljemenu -7, u Pločama -5, u Puli -3, a u Splitu -2°C.

Na Zavižanu 80 centimetara snijega

Najviše snijega ima na Zavižanu, čak 80 centimetara. Na Plitvicama ima 70 centimetara snijega, u Delnicama i Gospiću 58, na Sljemenu 56, u Udbini 48, u Ogulinu 43, dok u većini hrvatskih gradova (Zagrebu, Virovitici, Varaždinu, Puli, Požegi, Petrinji, Otočcu, Koprivnici, Županji, Čakovcu, itd.) ima 20-ak centimetara snijega.

Danas će biti djelomice sunčano, u unutrašnjosti mjestimice s dugotrajnijom maglom, poslijepodne uz više oblaka, ponegdje na Jadranu uglavnom malo kiše, a u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije i malo snijega, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod. Oborine će se ponegdje smrzavati na tlu. Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni i južni, dok će na Jadranu jugo i jugozapadnjak do kraja dana biti vrlo jaki. Najviša temperatura od -4 do 2°C, uz obalu od 3 do 7°C, a na otocima od 8 do 12°C.

Sutra će biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na Jadranu i u gorskim predjelima. U Slavoniji je pak moguća i slaba kiša koja će se smrzavati na tlu, a na Jadranu i izraženije oborine. Biti će osjetno toplije nego proteklih dana uz južni i jugozapadni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.