Snježna lavina u Sloveniji, ozlijeđen skijaš

Foto: Facebook

GORSKA služba spašavanja Slovenije objavila je na Facebooku da se jučer stvorila lavina na sjevernoj strani Uršlje gore, lijevo od Velike Šmohorice, na nadmorskoj visini od 1600 metara. Jedan skijaš je završio pod snijegom s ozljedama.

"Pokrenulo se klizište te je jedan od četvorice turista skijaša završio zatrpan u lavini. Sreća je u tome što nije bilo puno skijaša na stazi. Spasitelji Gorske službe Koroška zbrinuli su ozlijeđenog skijaša, koji je helikopterom slovenske vojske odvezen u Opću bolnicu Slovenj Gradec", objavljeno je na Facebooku.

"Planine ne biraju između iskusnih i neiskusnih, nesreće se događaju svima"

Ekipa iz slovenske Gorske službe spašavanja navela je još jedan događaj zbog kojeg su morali intervenirati. Na Goteniškom Snežniku planinar se ozlijedio i zadobio ozebline, ali je spašen. Zato služba spašavanja apelira na sve one koji se žele zaputiti u slovenske planine.

"Gorski spasioci objavljuju naše akcije spašavanja u svrhu podizanja svijesti, kako biste svi vi koji idete u planine provjerili uvjete destinacije na koju idete, a posebno da u zimskim uvjetima ne precjenjujete svoje psihofizičke sposobnosti i uvjete.

Obratite pažnju na upozorenja. Planine ne biraju između iskusnih i neiskusnih, nesreće se događaju svima, ali bilo bi dobro da ih je što manje", poručili su gorski spasioci iz Slovenije.