Sobarica Diallo pokrenula građansku tužbu protiv Strauss-Kahna

NAFISSATOU Diallo, sobarica koja je optužila bivšeg Strauss-Kahna za seksualni napad u sobi njujorškog hotela, pokrenula je i civilnu parnicu protiv bivšeg šefa MMF-a.

Podsjetimo, Strauss-Kahn se u krivičnom slučaju izjasnio da nije kriv, a tužiteljstvo je, nakon pojave informacija koje diskreditiraju Diallo, odlučilo pustiti ga na slobodu uz jamčevinu. To suđenje bi se trebalo nastaviti 23. kolovoza.

Odvjetnici gospođice Diallo su privatnu tužbu također podnijeli u New Yorku, a u njoj se Strauss-Kahna također optužuje za "namjeran, brutalan i nasilan seksualni nasrtaj prilikom kojeg je Diallo oskvrnuo, degradirao i ponizio kao ženu". Nije poznato kakva se odšteta zahtijeva u tužbi.

Tužba nema osnove

Strauss-Kahnovi odvjetnici i dalje ostaju pri tvrdnji da je eventualni seksualni kontakt bio isključivo uz obostrano pristajanje, te da je motiv njene tužbe isključivo financijski. "Od početka smo mišljenja da je motivacija gospođice Diallo i njenih odvjetnika isključivo namjera da se dočepaju novca. Podnošenje ove tužbe otklanja svaku sumnju u to. Građanska tužba nema nikakvu osnovu i Strauss-Kahn će se zdušno braniti protiv tih lažnih navoda", kazao li su odvjetnici bivšeg šefa MMF-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.