Šok u Stobreču: HDZ-ovci dr. Duji zabranili govor, on se uvrijeđen pokupio!

KAKVA se neugodnost večeras dogodila dr. Duji Marasoviću, šefu splitskog HDZ-a. Taman što je zabranio predstavljanja svim ostalim protukandidatima te tako omogućio članstvu da jedino njega sluša prije biranja novog vodstva, na izbornoj skupštini temeljnog ogranka u Stobreču zbilo se nezamislivo. Dr. Duji su zabranili da govori! On se uvrijeđen pokupio sa skupštine.

Dr. Duju optužili za savez s Kerumom

Marasoviću je pristup mikrofonu zabranio šef ogranka Danijel Rajić, inače, član mladeži. Kako nam prenose HDZ-ovci s terena, Rajić je dr. Duji onemogućio govoranciju kako ne bi dobio priliku da zagovara svog kandidata, odnosno sebe, no što je još važnije, optužio ga je za koaliranje s Kerumom, a to je u ovo predizborno vrijeme velika stigma za svakog tko računa na preuzimanje splitskog HDZ-a. 

Naime, Kerum je HDZ-ovcima postao centralna točka programa. Djeluje kao da ništa drugo ni ne postoji. Tko je bio za, tko je bio protiv. Normalno da je bolje protiv, premda nije tajna da je dosta HDZ-ovaca umjesto za Kureta na izborima glasala za Keruma. Ali to je bilo prije tri godine. Sad Kerum ne valja jer je HDZ na dnu. A na dnu je zato jer je bio za Keruma. Otprilike.

Dr. Duje izgubio kontrolu?

Uglavnom, kao što je Index već navijestio, dr. Duje se rukama i nogama pred članstvom pere od koalicije s Kerumom. Sve je to njemu napravljeno iza njegovih leđa, on to nije podržavao, ali je prihvatio radi mira u stranci. To da se zahvaljujući tom miru progurao u Sabor, dakako ne spominje.

U svakom slučaju, večerašnji teški incident na skupštini temeljnog ogranka Stobreč, pokazuje da je dr. Duje definitivno izgubio kontrolu i da se bliži trenutak kada će konačno morati uzmaknuti i sići s trona.

Škorićevi ljudi zaustavili dr. Duju

Rajića i njegovu organizaciju poznavatelji svrstavaju u skupinu koja podržava kandidata Petra Škorića, inače, načelnika splitskog Centra 112. On je friško istaknuo kandidaturu, nakon što je odustao tajnik Domagoj Maroević.

Za fotelju šefa splitskog HDZ-a natječu se još Igor Lučić, bivši tajnik za e-Hrvatsku, Zdravko Omrčen, županijski pročelnik za prosvjetu te Zoran Butić, kandidat kojeg gura dr. Duje. On sam još nije istaknuo kandidaturu, što ne znači da neće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.