Šokantnim plakatom policija sprečava smrt mladih na cestama

CENTAR za socijalnu skrb iz Vinkovaca i policajci iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske započeli su provedbu projekta "Srce na cesti" kojim žele povećati odgovornost i kulturu mladih u prometu.

Iz Policijske uprave ističu kako su ozljede u prometnim nesrećama vodeći uzrok smrti i invaliditeta djece i mladih u svijetu, a u Hrvatskoj su prometne nesreće jedan od važnijih javnozdravstvenih problema te jedan od vodećih uzroka smrtnosti djece i mladih. Ova akcija usmjerena je prema mladima u dobi od 16 do 18 godina koji su već počinili prometne prekršaje.

Prekršitelji na edukaciju

Oni i njihovi roditelji bit će pozvani u Centar za socijalnu skrb kako bi odslušali predavanje o posljedicama rizičnog i devijantnog ponašanja u prometu. Mladi prekršitelji proći će kroz niz radionica gdje im se objašnjava primjena zakona te prikazuju crne statistike s naših prometnica.

"Poznato je da su mladi vozači, zbog neiskustva, potrebe za dokazivanjem i manjka odgovornosti, najugroženiji i svakako najopasniji sudionici u prometu te svojim ponašanjem dovode u rizik sebe, ali i ostale sudionike u prometu. Većina mladih u dobi od 16 do 18 godina prometni prekršaj napravi na mopedu ili motociklu, a najčešći prekršaji su vožnja bez zaštitne kacige te upravljanje mopedom ili motociklom prije stjecanja prava na upravljanje", stoji u priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Iz te policijske uprave podržavaju akciju vinkovačkog Centra za socijalnu skrb te su uvjereni kako će ona polučiti rezultate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.