Solinjanin Dokić opet u zatvoru: Osuđivani diler policajcu autom prešao preko stopala

Foto: FAH

SOLINJANIN Igor Dokić, svojedobno osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog dilanja heroina sa braćom Svalina i Ahmeti, ponovno je u zatvoru.

Policajci su ga u četvrtak ujutro spazili u njegovom Mercedesu na parkingu u Solinu, no Dokić se nije imao namjeru predati bez otpora. Nagazio je po gasu i pokušao umaći policajcima. Zaputio se put Kaštela, a onda krenuo put Dicma. Policija je postavila blokade kako bi ga zaustavila u bijegu.

Potjera trajala pola sata

Dok je trajala potjera, pokušao se riješiti heroina kojeg je imao sa sobom. Veći dio prosuo je iz vrećice za vrijeme vožnje, tako da su policajci, nakon njegovog uhićenja, pronašli tek manju količinu, ni cijeli gram.

U potjeri koja je potrajala pola sata teško je ozlijeđen jedan policajac kojem je Dokić Mercedesom prešao preko stopala, a udario je i jedno policijsko vozilo. Ipak, na kraju je uhićen i pritvoren. Pretražen mu je stan, pronađen je pištolj sa mecima.

Dokić: Nisam znao da su policajci

Državno odvjetništvo tereti ga za zlouporabu droge, sprječavanje dokazivanja, napad na službenu osobu i nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Dokić je na ispitivanju negirao kaznena djela za koja ga sumnjiče. Tvrdi da nije znao da se radi o policajcima jer su bili u civilu. Požalio se da su ga i ranili u nogu iz vatrenog oružja, no takvo što u policiji nam nisu potvrdili.

Dokić je sa Svalinama i Ahmetijima uhićen u ljeto 2008. godine u sklopu akcije Parangal. Osuđen je na sedam godina zatvora, a presuda je postala pravomoćna 2012. godine. Prije 12 godina s bratom Brankom predvodio je pobunu u splitskom zatvoru. Igor je tada bio pritvoren zbog pljačke benzinske crpke, a Branko radi 300 grama heroina.

Policija zbog dilanja droge sa Dokićem traga za jednom ženskom osobom, već osuđivanom zbog dilanja. Sumnjiče je da je posredovala prilikom prodaje heroina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.