Somalija: 12 mrtvih u napadu militantnih islamista u Mogadishu

U NAPADU islamskih militanata povezanih sa terorističkom grupom Al-Qaida na ciljeve u glavnom gradu Somalije Mogadishu poginulo je 12 osoba, a više desetaka ih je ranjeno, prenosi danas američki CNN.

Islamisti su automatskim oružjem i teškom artiljerijom napali područje pod kontrolom vladinih snaga i Misije Afričke unije za Somaliju (AMISOM).

Glasnogovornik islamske militantne grupe "Al-Shabaab" Sheik Ali Mohamud Raghe objavio je kako su u razmjeni vatre poginula dvojica njihovih pripadnika, te da su militanti nanijeli teški poraz vladinim snagama i mirovnoj misiji.

No glasnogovornik AMISOM-a Brigye Bahuko tu je izjavu demantirao, tvrdeći kako je sukob bio "zanemariv", no potvrdio je da je područje između zračne luke i morske luke u Mogadishu, na kojem su smještene jedinice AMISOM-a, višestruko gađano artiljerijskim projektilima.

Somalija se nalazi usred ratnog kaosa još od 1991. godine, nakon što je nekoliko paravojnih skupina srušilo diktatorski režim Mohameda Siad Barrea i potaknulo međuetničke sukobe, koji i danas traju, a tranzicijska vlada bezuspješno pokušava nametnuti autoritet i oslabiti sukobe.

Teroristička militantna skupina „Al-Shabaab“ odgovorna je za ubojstva i napade bombaša samoubojica na teritoriju Somalije, ali mi u susjednim državama Etiopiji, Džibutiju, Keniji, Eritreji, Gani, Sudanu i Ugandi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.