Španjolski turist želio fotkati mladunčad slonova u JAR-u. Krdo ga nasmrt zgazilo

Fotografija ne prikazuje događaj opisan u tekstu. Ilustracija: EPA

Španjolskog turista nasmrt su zgazili slonovi u nacionalnom parku u Južnoafričkoj Republici nakon što ih je navodno pokušao fotografirati, piše Guardian

43-godišnji muškarac stradao je u nedjelju ujutro u nacionalnom parku Pilanesberg, oko 210 kilometara sjeverozapadno od Johannesburga. Prema službenicima parka, muškarac, koji je bio s tri prijatelja, izašao je iz svog vozila i krenuo prema životinjama kako bi ih fotografirao.

"Slonovi pokušavaju obraniti svoje mlade"

"Unatoč upozorenjima njegovih suputnika i putnika iz druga dva vozila, on je izašao iz vozila. Odrasla slonica nasrnula je na čovjeka koji je zatim krenuo bježat. Nije uspio pobjeći, a slonici se pridružilo cijelo krdo koje je nasmrt zgazilo čovjeka", stoji u priopćenju lokalnog odbora za parkove i turizam. 

Dodaje se kako su se slonovi zatim udaljili ne pokazujući nikakvu agresiju prema putnicima u vozilima. Pieter Nel, jedan od dužnosnika odbora, ispričao je kako se slonica uznemirila čovjekovim ponašanje koji je pokušavao fotografirati njene mladunce. Objasnio je kako je normalno da slonovi pokušavaju obraniti svoje mlade. 

"Mnogi turisti su nesvjesni opasnosti i ne shvaćaju koliko te životinje mogu biti opasne", naglasio je. Odbor je naveo kako se  posjetiteljima uvijek objašnjava "opasna i nepredvidiva" priroda divljih životinja.

Napadi slonova nisu toliko rijetki u toj regiji

"Turiste se uvijek educira o važnosti zadržavanja u vozilu, poštivanja razmaka između vozila i životinja, dopuštanja prvenstva prolaza, te izlaska samo na posebno određenim mjestima", napominju iz odbora. 

Napadi slonova nisu neuobičajeni u toj regiji. Slonovi su 2021. godine usmrtili krivolovca u nacionalnom parku Kruger. Lani je 50 ljudi usmrćeno, a 85 ozlijeđeno od strane divljih životinja, uglavnom slonova, u susjednom Zimbabveu. 

Iz španjolskog ministarstva vanjskih poslova objavili su kako je žrtva bila iz grada Zaragoze. Predstavnik regionalne vlade potvrdio je da se konzularno osoblje uputilo na mjesto kako bi preuzelo tijelo muškaraca i vratilo ga u domovinu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.