Split opet užasno smrdi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

POSLJEDNJA dva dana splitsko smetlište Karepovac opet smrdi, javlja Dalmacija Danas. Najviše smrdi u istočnim dijelovima grada, ali se neugodan miris osjeti i na zapadu grada. U petak ujutro je neugodne mirise dodatno gradom širilo jugo.

Na nedavnoj konferenciji za novinare nadležni su rekli da se premjestilo 99 posto otpada i da je ostala tek “kap u moru” onoga što još treba premjestiti. Izgleda da je “kap u moru” bila dovoljna da stanovnici nekih dijelova Splita i Solina ponovno moraju stavljati maske na lica.

"Istočna strana Karepovca je uređena, tu su radovi gotovi. Na nedavnoj prezentaciji naglasili smo da ćemo na mjestima kuda prolaze obodna i pristupne ceste imati još nekoliko mikrolokacija koje će trebati kopati. Prije dva dana imali smo situaciju koja je najnepovoljnija za širenje neugodnih mirisa, a to je temperaturna inverzija, odnosno kada se zrak ne uzdiže nego ostaje 'zarobljen' uz tlo. Jednu od mikrolokacija smo otvorili da se prozrači, a taj je zahvat današnjim danom završen. Sada već znamo da imamo tri takve mikrolokacije.

Sljedeća nam dolazi na red za desetak dana, međutim najbitnije je da se radi o radovi do maksimalno dva dana", kazao je Arsen Tonšić, prokurist tvrtke G.T. Trade d.o.o. Split.

Već se sutra, dodao je, očekuje poboljšanje situacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.