Splitska zračna luka obara rekorde, danas slijeće 96 aviona

Foto: Čitatelj Indexa

SPLITSKA zračna luka nastavlja trend rasta i u ovoj godini. Direktor Lukša Novak kaže kako su do 6. lipnja imali 540 tisuća putnika, što je porast od 28 posto.

"Dobra je i predsezona, imali smo 60 posto rasta u travnju, a u svibnju i lipnju 25 posto. Ovaj mjesec očekujemo preko 300 tisuća putnika, a godinu planiramo zaključiti s 2,5 milijuna putnika", kazao nam je Novak.

Lani je kroz Resnik prošlo više od 2,2 milijuna putnika, a zabilježen je i povijesni rekord od više od pola milijuna putnika u srpnju.

Maksimalan angažman

Radovi na proširenju terminala vrijedni 450 milijuna kuna napreduju predviđenom dinamikom, kaže Novak. Trebali bi biti gotovi krajem 2018. godine.

"Sve ide po planu, jasno je da će ova sezona biti teška. Mi smo spremni, brojke iziskuju maksimalan angažman", kaže Novak.

Ovaj vikend očekuju preko 20 tisuća putnika, u subotu će na pistu Resnika sletjeti 96 aviona. 

Novak kaže da bilježe rast posjeta gostiju s Dalekog istoka, ali i dalje su najjača tržišta Velike Britanije, Skandinavije, Njemačke i Francuske.

Gužva na aerodromu

S obzirom na sve, nije čudo da se u splitskoj zračnoj luci stvaraju gužve. Jedan čitatelj požalio nam se kako je samo jedna djelatnica bila na čekiranju karata, dok su ostale šetale po terminalu, a zamjerke je imao i na premali broj policajaca, samo trojicu koji su radili, dok je ostatak tima sjedio u uredu i pio kavu.

Direktor Novak kaže nam da je barem deset djelatnica zaposleno na čekiranju i da ih sigurno radi pet, šest, a po potrebi i više.

U policiji pak kažu da su maksimalno angažirani i da su vikendom, zbog velikog prometa i očekivanih 96 slijetanja, i načelnik i zamjenik načelnika aerodromske policije na svom radnom mjestu, tj. na aerodromu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.