Splitski HDZ: Grad je zaglavio u slijepoj ulici. Puljku, probudi se iz zimskog sna

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

SPLITSKI HDZ pozvao je u gradonačelnika Ivicu Puljka da se na polovici svojeg mandata "probudi iz zimskog sna i počne realizirati predizborna obećanja".

"Od gradonačelnika Splita tražimo da se probudi iz zimskog sna i počne raditi na stvaranju preduvjeta za realizaciju najavljenih projekata koji su potrebni za poboljšanje kvalitete života naših građana", ističe se u priopćenju splitskog HDZ-a.

"Grad je zaglavio u slijepoj ulici"

Građanima je, kažu, itekako jasno da je "grad zaglavio u slijepoj ulici, što se manifestira propuštanjem prilika".

Gradu Splitu je, ističu, potreban jasan smjer kako bi uhvatio korak i ostvario svoj razvojni potencijal, za što je ostalo vrlo malo vremena i mogućnosti u mandatu "sterilnog gradonačelnika Puljka, koji je od prvog dana maštom i mislima 'zaglavio' na Markovom trgu".

Prije dvije godine Ivica Puljak ušao je u gradsku upravu s pompoznim i vrlo ambicioznim obećanjima. Rezultat svega je pomicanje rokova realizacije u kombinaciji s prebacivanjem odgovornosti na više instance i najava novih projekata kako bi u sjenu bacio stare, navodi se u priopćenju splitskog HDZ-a.

Dodaju i kako građani nisu zaboravili da je sa svojim najbližim suradnicima najavio novi GUP i vrtiće za sve obitelji, realizaciju projekta Žnjan kojom bi Split dobio novu vizuru i iskoristio značajan društveni i gospodarski potencijal.

Postupak izrade novog GUP-a, dokumenta o kojem, kako navodi splitski HDZ, ovisi cijela budućnost grada, iz nepoznatih razloga nestao je kao prioritet i nužna potreba te postao prvo predizborno obećanje za koje se može reći da je poslužilo za povećanje broja glasova.

"Žnjan i dalje zjapi prazan, bez barem minimalističkih sadržaja kojima bi se zadovoljili građani i dočekali gosti u novoj turističkoj sezoni", ističe splitski HDZ. Evidentno se, kažu, radi o krivoj procjeni gradonačelnika Puljka koji je precijenio svoje sposobnosti i mogućnosti.

"Retorička mantra koju je uporno ponavljao prije pune dvije godine - 'temeljito ćemo očistiti grad, grad je prljav', nije dobila svoju praktičnu primjenu. Split je prljaviji nego što je bio, što gradonačelnik jednostavno ne želi vidjeti, a još manje po tom pitanju nešto učiniti", upozorava splitski HDZ dodajući da ta stranka u Splitu neće sjediti skrštenih ruku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.