Splitski kirurg nije kriv: Obustavljen postupak protiv Tomasovića za sukob na hvarskoj rivi

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu odustalo je od kaznenog progona Hrvoja Tomasovića, splitskog kirurga i šefa gradskog HSP-a, za čuveni sukob na hvarskoj rivi u kojem su u ljeto 2006. godine dvojica tamnoputih Britanaca izvukli deblji kraj.

Vještačenje ozljeda došlo na red nakon pet godina?!

Tomasovića i Karlu Krnetu, djevojku Stipe Ringwalda, teretili su za sudjelovanje u tučnjavi sa osobito teškim ozljedama. Kako se vještačenjem utvrdilo da Britanci nisu zadobili osobito teške ozljede, nije više bilo elemenata za kazneni progon. U postupku je tako preostao jedino Ringwald kojeg terete za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. 

Premda je državno odvjetništvo istražnim zahtjevom naložilo vještačenje još prije pet godina, taj posao obavljen je tek nedavno. Ne zna se zašto je sudu trebalo toliko. 

Ulisičeni dr. Evil na naslovnicama...

Tomasović je od početka tvrdio da je nedužan i da je samo razdvajao sukobljene strane. Dežurna sutkinja splitskog Županijskog suda nije imala razumijevanja za njegove argumente, čak ga je strpala u pritvor. Tomasović je prespavao vikend u zatvoru, a onda ga je po žalbi Vanraspravno vijeće pustilo na slobodu.

Nisu tada mediji imali previše razumijevanja, Tomasovića se razvlačilo kao dr. Evila po naslovnicama sa lisicama. Evo, danas ispada da za to nije bilo razloga.

Mislio odmah raščistiti stvar pa se načekao...

Slučaj je imao vrlo jak medijski odjek, između ostalog, i zato što je iniciran sa najvišeg vrha. Tadašnji britanski premijer Tony Blair požalio se Ivi Sanaderu kako u Hrvatskoj njihovim turistima otkidaju uši.

Sanader je od Bajića zatražio hitnu akciju. I dobio ju je. Kada je 16 dana nakon sukoba na rivi, Tomasović čuo da ga traže, sam se prijavio u želji da sve što prije raščisti. Nije baš prošlo kako je zamislio... Trebao je pričekati svega pet godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.