Splitski vijećnik: Vodovod ima 400 zaposlenih, sad žele uhljebiti još tri HDZ-ovca

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Splitski gradski vijećnik Centra Igor Skoko upozorio je danas da gradska tvrtka Vodovod i kanalizacije (ViK) u posljednjih 10 godina nije naplatila stotinjak milijuna kuna duga, upozorivši da je stupanj upravljanja tom tvrtkom kriminalan.

Nakon što je zatražio i dobio dokument o internoj reviziji ViK-a, Skoko je rekao da se već odavno zna da se tom tvrtkom ne upravlja na dobar i odgovoran način, a dokument po njegovim riječima sada dokazuje da je ​"stupanj tog upravljanja kriminalan​".

"Direktor štiti načelnike iz HDZ-a i šteti tvrtki"

​Interna revizija je otkrila da su ti slučajevi dani u praćenje zaposlenicima kojima to nije u opisu posla ili su na dugotrajnom bolovanju, a neki su zaduženi iako su odavno u mirovini​, ​istaknuo je Skoko.

​Kao primjer lošeg upravljanja, ali i pogodovanja naveo​ je slučaj u kojem je općina Lećevica ViK-u ostala dužna dva milijuna kuna nakon što je napravljena vodovodna infrastruktura za Županijski centar za gospodarenje otpadom. 

Uz to prije 2.5 godine zaposlenik ViK-a dug je poslao ovrhom na naplatu, tvrdi Skoko, no općina se dogovorila s direktorom Tomislavom Šutom, kojemu su skupština i nadzorni odbor kasnije dali dopuštenje da se ta naplata produlji do 31. prosinca prošle godine.

​"Lećevica je u međuvremenu potpuno ignorirala plaćanje jer su uplatili tek tri ili četiri mjesečne rate, a već sada je prošlo pet mjeseci u kojima Šuta nije napravio ništa da se dug naplati", poručio je Skoko.

"Imaju 400 zaposlenih, žele uhljebiti još tri HDZ-ovca"

Skandaloznim je ocijenio što je načelnik općine HDZ-ovac, zaključivši da se radi "o tipičnom pogodovanju kako se ne bi dovelo u probleme načelnika HDZ- a te se radi ogromna šteta gradskoj tvrtki."

Rekao je i da je Šuta nedavno zatražio zapošljavanje tri osobe u ViK-u, dodavši da mu to neće biti dopušteno jer u toj tvrtki ima više nego dovoljno zaposlenika, njih 400. Vjeruje kako je tu zapravo Šuta želio "uhljebiti tri HDZ- ovca".

Novinarima je vezano za potraživanja ViK-a odgovorio da su u pitanju određene tvrtke i općine koje su ostale dužne, a ne građani prema kojima se, ocijenio je, očito ide s ovrhama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.