Splitsko-dalmatinska hitna dobila 11 novih vozila. Sada ih ima 100

Foto: Pixsell/Ivo Cagalj

Zavod za Hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije od danas je bogatiji za 11 novih vozila vrijednih više od milijun eura, te ih sada ima ukupno sto. Ključeve novih vozila ravnatelju Leu Luetiću uručio je župan Blaženko Boban koji je podsjetio da obnavljaju ne samo cestovni već i pomorski prijevoz, pa je tako brodicom u nekoliko mjeseci zabilježeno 25 intervencija koje su spasile brojne živote.

Od 11 vozila koja su danas stigla tri ostaju u Splitu, dva idu u Makarsku, te po jedan u Imotski, Kaštela, Muć, Sinj, Solin i Vrgorac.​"Svake godine kroz poseban program obnavljamo vozni park, ali ove je obnovljeno najviše vozila u posljednjih nekoliko godina. Vozni park naše Hitne pomoći postaje jedan od najmlađih u zemlji. To je iznimno važno zbog sigurnosti pacijenata i zaposlenika", rekao je Boban najavivši kako će Split uskoro dobiti još jedan tim.

"Naša vozila godišnje prijeđu više od četiri milijuna kilometara"

Ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Leo Luetić je otkrio da njihova vozila godišnje prijeđu više od četiri milijuna kilometara, a sada ih, s ovim novim vozilima, imaju ukupno sto. Istaknuo je važnost vozila u hitnim stanjima, a nova im vozila omogućavaju da budu dostupni i daju bržu hitnu medicinsku uslugu, što je bitan faktor za rad te službe.

Upitan imaju li dovoljno doktora i medicinskih sestara Luetić je odgovorio da ih za sada imaju dovoljno, no sve je teža situacija u Hrvatskoj, pa tako i njima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.