Splitskoj bolnici nedostaje krvi, operacije na korak do otkazivanja

Foto: Shutterstock

NA FACEBOOK stranici splitskog Crvenog križa objavljen je apel darivateljima krvi.

"Hitno. Trenutno na Zavodu za transfuzijsku medicinu splitskog KBC-a nedostaje krvnih grupa 0 negativan, A negativan i B negativan, zbog čega su operacije na korak do otkazivanja!

Kolovoz je ljeti najkritičniji mjesec, zato pozivamo naše sugrađane da se odazovu pozivu i posjete Zavod za transfuziju na Firulama", pozivaju iz Crvenog križa.

Gdje darivati krv?

Krv se može darivati svaki radni dan u KBC-u Split, Zavod za transfuzijsku medicinu, Ambulanta za dobrovoljno darivanje krvi, Spinčićeva 1 (Firule).

Radno vrijeme ambulante:

Ponedjeljak, utorak i petak: od 07:30 do 15:00 sati

Srijeda i četvrtak: od 7:30 do 19 sati

Kontakt: 021/ 556-191, 021/556-479.

𝐇𝐈𝐓𝐍𝐎❗️ Trenutno na Zavodu za transfuzijsku medicinu splitskog KBC-a nedostaje krvnih grupa 𝟎 𝐧𝐞𝐠𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚𝐧, 𝐀 𝐧𝐞𝐠𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚𝐧 𝐢...

Objavljuje CRVENI KRIŽ SplitSrijeda, 2. kolovoza 2023.

Darivatelji imaju pravo na parking u trajanju od sat vremena na lokaciji Spinčićeva 2, Split (LAZARICA) preko puta glavnog ulaza KBC-a Split. Davatelji će nakon darivanja krvi dobiti voucher, kojim će pravdati vrijeme parkiranja.

Krv se može darivati svakodnevno na organiziranim akcijama darivanja u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Raspored akcija nalazi se na stranicama Crvenog križa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.