Sporna Kerumova nagodba s obitelji Ugrin: Pet milijuna previše za 1.500 kvadrata?

NAKON što je Kerumova gradska uprava sklopila nagodbu od 5,25 milijuna kuna s obitelji Ugrin kako bi se mogao nastaviti raditi nathodnik za Sveučilišni kampus, Splitom se povukla priča da je jedan od obeštećenih služio u HV-u sa zamjenikom gradonačelnika Jurom Šundovom.

"Svi smo mi rođaci, matere nam pod istim suncem prostiru robu"

"Svi koji su bili u Hrvatskoj vojsci, služili su sa mnom. Znam jednog Ugrina, ali nije bio u istoj postrojbi sa mnom", odgovorio je Šundov na ćakule. A imao je i obrazloženje za one koji kritiziraju aktualnu vlast za postavljanja po rođačkim vezama: "Znate kako se kaže, ovdje u Dalmaciji svi smo rođaci, jer nam matere pod istim suncem prostiru robu."

Spora, inače, nikakvog nema, drži Šundov. Vijećnici su jednoglasno izglasali da se ide u nagodbu, naknadno se Marin Jurjević, šef splitskog SDP-a, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća sjetio reći da im nisu bili poznati svi detalji i da se u nagodbu nije trebalo ići kad sudski spor ide njima u prilog.

Malo se štrecnuo gradonačelnik, pogledao je zamjenika Juru, kako to sad, šta ovaj priča... "Ne bih komentirao kolegu Jurjevića, u materijalima su bili apsolutno svi detalji. A materijale možete, a i ne morate pročitati. Pitanje je kako bi se i kada riješio spor", kaže Šundov. S Ugrinima su se, tvrdi, nalazili četiri, pet puta. Tražili su sedam, našli su se na 5,25 milijuna kuna.

Nagodbu istražuje Građanski odjel Državnog odvjetništva

Čim su mediji izvijestili o sklapanju nagodbe, Gradska uprava ponovno se našla pod povećalom Državnog odvjetništva, ali njihova Građanskog, a ne Kaznenog odjela. Istražuju je li sve bilo po zakonu. Čini im se da je 5,25 milijuna kuna za 1.500 kvadrata ipak malo previše. Juru još nisu zvali, a koliko je njemu poznato, ni dokumentaciju nisu zatražili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.