Srbija: Grob četničkog vojvode Draže Mihajlovića skrivaju strane tajne službe

SRPSKI Državni javni tužitelj Slobodan Radovanović izjavio je kako će se mjesto i način pogubljenja četničkog vojvode Draže Mihajlovića saznati kada im strane tajne službe dostave arhivske dokumente.

U Srbiji se posljednjih mjeseci razvila rasprava o posljednjem počivalištu četničkog vojvode, a čaj je ustrojena i Državna komisija zadužena za traženje groba kojoj je na čelu Radovanović. U intervjuu za Novosti tvrdi kako vjeruju da arhivske službe SAD-a, Velike Britanije i Rusije kriju pisane tragove gdje je i kako streljan Mihajlović.

Iscrpljeni svi srpski izvori, a Komisija nije ništa otkrila

Radovanović je istaknuo kako je Komisija iscrpila sve srpske izvore o strijeljanju, a nisu utvrdili tko je bio u streljačkom vodu te nemaju sudski spis u kojem piše kada je i na kojem mjestu pogubljenje izvršeno.

O efikasnosti ove Komisije govore i podaci kako se još nisu ispitale lokacije koje su ušle u "uži izbor" za moguće mjesto pogubljenja, a nije uzet niti DNK uzorak Mihajlovićeve kćerke i unuka. Za ovo posljednje Radovanović krivi obitelj četničkog vojvode za koju tvrdi kako je iznenađen zbog njihove nezainteresiranosti za pronalaskom posljednjeg počivališta Draže Mihajlovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.