Srbija početkom 2010. godine smanjuje državnu administraciju za 12 posto



VLADA Republike Srbije ipak je odlučila neophodnu racionalizaciju odložiti za početak nove godine, a u nekim državnim resorima zapošljavaju se novi ljudi, javljaju srpske "Večernje novosti".

Iako se u cijelom javnom sektoru ozbiljno radi na sistematizaciji radnim mjesta, sama nezgodna podjela otkaza bit će odložena za siječanj. U proteklom tjednu vlada je usvojila sve podzakonske akte koji bi omogućili da doneseni "Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj administraciji" bude proveden.

Između ostalog, usvojene su i kvote, odnosno maksimalni broj zaposlenih u svakoj instituciji državne uprave pojedinačno, a ukupan broj zaposlenih trebao bi biti smanjen za oko 12 posto.

Ozbiljni rezovi

Najozbiljnije će se rezati u Ministarstvu vanjskih poslova, u kojemu će posao izgubiti 130 od 1,110 zaposlenika.

Uprava za trezor Ministarstva financija otpustit će 52 od 1,138 radnika, a Republički geodetski zavod morat će broj radnika svesti sa sadašnjih 2,390 na 1,880.

Bez posla će ostati i 110 danas zaposlenih u Agenciji za privatizaciju, 24 radnika Agencije za lijekove, ali i 45 stalno zaposlenih u Agenciji za privredne registre.

Vlada je, s druge strane, odlučila povećati broj zaposlenih u Ministarstvu za NIP, Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo, Republičkom zavodu za statistiku, Avio službi vlade i Kancelariji za evropske integracije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.