Srećko Šestan novi intendant HNK-a Split

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

SPLITSKO Gradsko vijeće je imenovalo Srećka Šestana novim intendantom Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Split, kojega je za tu dužnost predložilo Kazališno vijeće.

U javnom glasovanju za Šestanovo imenovanje na dužnost intendanta splitskoga HNK-a bilo je 18 vijećnika HDZ-a, Hrvatske građanske stranke (HGS) i Hrvatske narodne stranke (HNS), dok je 16 vijećnika iz stranke Pametno, Mosta, SDP-a, HSLS-a i Nezavisni za Hrvatsku bilo protiv, a neovisni vijećnik Ante Zoričić bio je suzdržan.

Vijećnici koji su bili protiv Šestanova imenovanja u raspravi su isticali kako je njegov program nedovoljan te da je kandidiran po stranačkoj (HDZ-ovoj) liniji, dok su vijećnici koji su podržali Šestana odbacivali primjedbe, ocijenivši ih politikantskim te su isticali kako Šestan ima veliko iskustvo u angažmanu u kulturnim ustanovama u Hrvatskoj.

Sedmeročlano Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split na sjednici 3. prosinca 2018. za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Split izabralo je Srećka Šestana za kojega je u obrazloženju navedeno da ima "impresivnu upravljačku kazališnu karijeru".

Šestan se rodio 1960. godine u Šibeniku. Od 2012. godine ravnatelj je karlovačkoga Zorina doma. U razdoblju od 1999. do 2003. bio je intendant HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci. U dva je navrata – od 1992. do 1999. i od 2003. do 2004. – bio ravnatelj Gradskog kazališta lutaka u Rijeci. U siječnju 2004. imenovan je za pomoćnika ministra kulture.

U razdoblju od 1976. do 1992. Šestan je radio kao glumac Kazališta lutaka u Zadru, a od 1986. do 1992. i kao gost predavač na Filozofskom fakultetu u Zadru. Od 1994. do 1999. bio je gost predavač na Pedagoškom fakultetu u Rijeci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.