Glumica optužila Lečića za zlostavljanje: "Prestao je tek kad sam povratila"

Screenshot: YouTube

SRPSKOG glumca Branislava Lečića još je jedna glumica optužila za silovanje.

Merima Isaković dala je intervju za Nedeljnik te je opisala što joj se dogodilo prije 43 godine, dok je bila studentica glume. Tada joj je bilo 18 godina.

Lečić joj je tada bio pet godina stariji kolega s druge glumačke klase, na trećoj godini. Poznavali su se s vježbi. 

Prvo ju je pokušao poljubiti u šetnji, odbila ga je

"Doživjela sam ga kao prijatelja. Jednom me je u šetnji pokušao poljubiti, ali sam ga odmah zaustavila. Zatim se nasmiješio i rekao: "Oprosti, nisam mislio..." Zagrlila sam ga i poljubila u obraz, govoreći: "Mi smo prijatelji. Ja tebe jako volim kao prijatelja.", prepričava Isaković. 

Kasnije, Lečić joj nekoliko tjedana nije vraćao knjigu koju mu je posudila. Kad ga je zamolila da joj je konačno vrati, on se izmotavao, rekao da je bolestan i pitao ju je da ona dođe k njemu doma. Živio je s majkom.

A onda se dogodio napad kod njega doma, glumica se svega detaljno prisjetila

Oko 18 sati tog dana pozvonila mu je na vrata, a on ju je pozvao kod sebe, rekavši da će to biti "na brzinu, jer nešto kipi u kuhinji, a majka mu nije tu". 

"Zakoračila sam i, ne znajući, zakoračila sam u horor! Ušla sam i stajala kraj vrata, a on me je gurnuo prema zidu... Pitala sam ga šokirana i uplašena: "Što radiš?" a on je odgovorio: "Što misliš? Sada ne možeš pobjeći. Ne od mene. Ne pokušavaj vrištati. Nitko te neće čuti. Ovo je stara zgrada s debelim zidovima. Džaba ti svako opiranje", prisjeća se Isaković. 

Glumica potom opisuje "zadah, čudan zadah, ne samo iz usta, kao miris truleži" i kako je pokušala podići ruke i obraniti se.

"Što? Ja nisam dovoljno dobar za tebe? Znaš li ti tko sam ja? Trebala bi ti biti čast što te želim. Imat ću te ja. Imat ću te zato što ja to želim. Imam crni pojas u judu. Nemaš šanse", prisjeća se Isaković Lečićevih riječi. 

Prisjeća se i bola u vratu, ramenima, šakama, koljenima, kukovima.

"Shvaćam da mi pokušava skinuti haljinu. Svlači je. Pokušava mi razmaknuti noge. Užasno je jak. Kao da me kliještima lomi. Ne mogu, ne na snagu... Ako me uspije imati, umrijet ću noćas. Čvrsto sam savijala noge. Ne znam kako. Uspjela sam obje noge gurnuti između njegovih nogu, kao da sam stablo, uplićući nogice u lijanu, udarajući ga u prepone. Nisam imala dovoljno prostora za zamah, tako da je on moj pokret doživio kao seksualnu stimulaciju. Užas", piše srpska glumica. 

Spasila se tako što je po njemu - povratila

I onda, prisjeća se Isaković, dogodio se preokret. 

"Obilno sam povratila po sebi, a on je odskočio zapanjen i zbunjen. Kao da je to bio trenutak ljudskosti... Čujem dalje svoj glas: "Molim te, donesi peškir, natopljen vrućom vodom, brzo, brzooo, uuuh.." On se okretao kao hipnotiziran, donio je vrući ručnik. Na trenutak se zaustavio i pitao: "Foliraš? Je li to foliraš?" piše Isaković. 

Glumica kaže da je od Lečića tražila da radi suprotno od onoga što bi očekivali da žrtva u trenutku silovanja traži od nasilnika.

"Zbunila sam ga. Držala sam ga za obje ruke, čvrsto. Nije shvatio. Držao me kratko vrijeme, kao u šoku. Čekala sam da smrad kiseline od povraćanja prevlada. Polako sam sjela pa se pridigla i ustala. U svakom trenutku sam tražila da mi on u tome pomogne držeći ga za ruke. Zahvaljujem. Kažem da je najbolje da idem kući, molim ga da mi pozove taksi. I dalje ga držim za ruke. On opet stane: "Foliraš?" piše Isaković. 

Isaković potom kaže da je razgovor nastavio ovako. Pitala ga je zašto bi folirala, a on odgovorio: "Da se spasiš." Potom ga je upitala od koga, a on joj je odgovorio od njega. 

"Od tebe? Pa zašto bih? Ti nisi monstrum... Sve smo mi djevojke opčinjene tobom, ali nemamo hrabrosti. Nisam vjerovala da bi ti baš mene htio. Tako silno. Oprosti što sam te ovako razljutila", rekla mu je i na koncu uspjela otići iz njegovog stana te taksijem doći doma. 

Merima Isaković tvrdi da joj je to bila najbolja uloga koju je odigrala u životu, a da ju je režirao "užasavajuć strah".

Prema njezinim riječima, epilog te situacije dogodio se dvije godine kasnije. Čuli su se telefonski, on joj se ispričavao i obećao da to više nikad neće napraviti. Isaković mu je oprostila, kaže, ali, nastavlja, vidi da se on nije promijenio.

Optužbe za silovanje 2012.

Podsjetimo, Lečića je prva za silovanje optužila glumica Danijela Štajnfeld. Danijela je u intervjuu za Insajder ispričala da ju je Lečić jedne večeri automobilom odveo na nepoznato mjesto i silovao.

"Mučio me je i silovao. Ja sam govorila 'ne', neprestano, dok sam god mogla. To je bilo mučenje - psihološko, emotivno, fizičko i seksualno", kaže Danijela i dodaje da je cijelo vrijeme ridala i plakala.

Kaže da nije mogla zamisliti da će joj se nešto takvo dogoditi jer je u Lečića imala beskrajno povjerenje.

Štajnfeld je ispričala da je odlučila otkriti ime svog silovatelja kada se pojavio slučaj Mike Aleksića pa je Lečić djecu iz njegove škole pozvao u svoju.

Lečić od početka niječe optužbe.

"Volio bih se obratiti mojoj kolegici, ženi, Danijeli Štajnfeld. Danijela, ako sam te ikad, u bilo kom trenutku, potezu, misli, slučajnoj gesti, namjernoj gesti, uvrijedio, povrijedio, ponizio... Ako sam bilo koju ženu uvrijedio na takav način da je stekla utisak da sam nekulturan, agresivac, predator, onda se duboko ispričavam i tebi, Danijela, i svakoj ženi koja se osjetila ugroženom, podcijenjenom", rekao je u videu koji je snimio prije nekoliko tjedana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.