Srpska policija ubojicu creskog studenta "drži na oku": "Nisam mogao prestati da ga bijem!"

UBOJICA 23-godišnjeg creskog studenta Aleksandra Abramova, 21-godišnji Dušan Cupać, još je u noći ubojstva pobjegao iz Hrvatske, najprije u Bosnu i Hercegovinu, a potom u Srbiju. Kada je za njim dva dana nakon ubojstva raspisana tjeralica, već je bio na sigurnom u roditeljskoj kući u jednom zaseoku 30-ak kilometara udaljenom od Valjeva, gdje je i živio prije nego što je 2007. godine doselio u Rijeku. Cupać je, podsjetimo, rođen u Zadru i ima dva državljanstva, hrvatsko i srpsko.

Glasnogovornik Policijske uprave Valjeva Petar Trnavac potvrdio je kako su prema nalogu Interpola valjevski policajci obavili sa Cupaćem obavijesni razgovor, ali nije uhićen niti zadržan u pritvoru. Trnavac je dodao i kako valjevski policajci Cupaća, iako je na slobodi, "drže na oku". Osim iskaza kojeg je Cupać dao srpskim inspektorima hrvatskoj je policiji poslana i Cupaćeva krvava odjeća i obuća, koju su policajci pronašli u njegovoj kući. O čijoj je krvi riječ, napadačevoj ili Abramovoj, utvrdit će se vještačenjem.

Dušan Cupać je u svom iskazu policiji potvrdio već poznatu informaciju da su se on, njegov 21-godišnji rođak Dario Cupać te njihov 24-godišnji prijatelj Dario Savić s Abramovom posvađali u redu za pizzu ispred jednog fast fooda na riječkom Korzu. Cupać je, kako prenosi Večernji list, naveo kako su on i njegovo društvo izašli iz reda zbog telefonskog razgovora, a kad su ga završili su se htjeli vratiti na staro mjesto. Tada im je, tvrdi Cupać, Abramov rekao da stanu na kraj, a njega je to razljutilo. Došlo je do svađe i tučnjave tijekom koje je Abramov Cupaća opalio šakom po nosu, što je Cupaća toliko razbjesnilo, kako je naveo u iskazu, "da nije mogao prestati da ga bije". Dušan Cupać je u svom iskazu rekao i kako je jedino on udarao Abramova, što se poklapa s iskazima preostale dvojice, koja se nalaze u pritvoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.