Srpski biznismeni: Hrvatskoj je naš kapital prljav

NA TRAGU žalopojki Željka Mitrovića, portal B92 je napravio veliku temu o jakim srpskim biznismenima koji se žale da je u Hrvatskoj njihov kapital nepoželjan, da ga smatraju prljavim i nezakonito stečenim tijekom devedesetih!

Poduzetnik Slobodan Vučićević, koji se s Gorankom Fižulićem spori oko Turbo Limača, tvrdi da je slična situacija u Hrvatskoj i u Sloveniji. Prije nekoliko godina bio je predsjednik uprave Droge Kolinske, govorio je tada da ne vjeruje u teoriju zavjere i da Hrvatska i Slovenija nisu zatvorenije za srpski nego za bilo koji drugi kapital.

"Možda će isti vlasnik prije prodati tvrtku nekom Englezu nego nama, ali ako ponudimo pola posto više, prodat će je nama, vjerovao sam tada", kaže Vučićević, čiji je optimizam s vremenom zamijenila gorčina.

"Nektar je za oko 20 posto preplatio Fructal. I ja sam platio premiju ulazeći u posao s Turbo Limačem, ali su iskrsli problemi. Dobro, sukob s partnerom može se dogoditi u bilo kojoj državi svijeta, ali nisam se nadao da ću ući u sukob s državom", navodi Vučićević.

Poduzetnici iz istočnog susjedstva tvrde da se animozizet prema novcu iz Srbije osjeća na svakom koraku.

"Narod tamo smatra da smo mi novac stekli devedesetih godina na sumnjive načine i vrlo često nam se postavlja pitanje porijekla kapitala. Osim toga, može se čuti i zamjerka da Srbi ne slove kao dobri poduzetnici, da nisu neki domaćini, nego više rasipnici. Ali, to su predrasude", izjavio je Vučićević.

Portal B92 podsjeća na cijeli niz srpskih investicija koje su navodno sabotirane s hrvatske strane: Radoslav Veselinović nije uspio kupiti zagrebački Pluto, propala je i namjera "Dunav hrana grupe" da kupi "Karlovačku mljekaru", a ni Delta nije uspjela otkupiti zemljište Zagrepčanke, zbog čega je Miroslav Mišković otkazao sva daljnja ulaganja u Hrvatskoj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.