Srpski Führer vođa fašista u Trstu

NOVOSAĐANIN Goran Davidović, neslužbeni vođa neonacističke organizacije "Nacionalni stroj", nakon odležane jednogodišnje zatvorske kazne zbog širenja mržnje preselio se u Italiju, gdje se pridružio tamošnjim desničarskim organizacijama.

Kako piše Blic, zajedno s njima sudjeluje na prosvjedima na kojima se među ostalim traži da se Italiji "vrate" Istra i Dalmacija. Na jednom od takvih prosvjeda održanom 5. studenog, u znak sjećanja na poginule demonstrante koji su taj dan 1953. prosvjedovali protiv Tita, Davidović je bio u prvom redu noseći transparent na kojem je bilo ispisano: "Kosovo je Srbija".

Davidović se u Trst odselio 2008., nakon što je u Srbiji osuđen na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje. Početkom 2009. talijanske su ga vlasti kaznile, ali se odmah nakon toga vratio u Italiju, gdje je klima za desničarska i nacionalistička djelovanja, kako je i sam rekao u jednim od svojih obraćanja na socijalnim mrežama, "znatno zdravija".

Ležanje u zatvoru i progon koji je, navodno, doživio od srpskih vlasti u krugovima talijanskih ekstremista samo su mu donijeli bodove. 

Do koje mjere je ovaj Novosađanin prosperirao u Trstu, piše list, govori i činjenica da mu je tršćanski ultradesničarski bend "Ultima frontiera" čak posvetio pjesmu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.