Srpski list: Dodik želi sina Ratka Mladića za predsjednika Republike Srpske

Foto: Klix.ba

SIN ratnog zločinca Ratka Mladića, Darko Mladić, jedan je od mogućih kandidata Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske, prenosi Klix.ba, pozivajući se na pisanje srpskog Blica.

Mladić je ušao u uži izbor Dodika i njegovog SNSD-a, a navodno pojedini Dodikovi savjetnici vjeruju da bi Mladić mogao pobijediti kandidata opozicije, Vukotu Govedaricu, navode neimenovani izvori beogradskih novina.

Za njega bi glasali pristaše njegovog oca

Kako piše list, SNSD očekuje glasove pristaša Ratka Mladića i populacije "boraca".

"Bilo koji kandidat vladajuće partije ne garantira izbornu pobjedu nad izabranim kandidatom Saveza za promjene. S druge strane, kandidaturom sina Ratka Mladića za mjesto predsjednika RS-a u vrhu SNSD-a računaju da bi osigurali ogromnu potporu najvećeg dijela populacije boraca, kao i običnih ljudi koji u Mladiću vide nekog tko je najzaslužniji za stvaranje i obranu RS-a", tvrde sugovornici Blica.

Smatraju i da je Mladićeva prednost to što govori nekoliko stranih jezika.

"U vrhu SNSD-a razmišljaju i o tome da bi dio neopredijeljenih birača svoj glas sigurno prije dao Darku Mladiću nego kandidatu SDS-a, Vukoti Govedarici", tvrde isti izvori, prenosi Klix.ba.

Blic je kontaktirao i Darka Mladića, a on nije htio potvrditi, ali ni demantirati informaciju da je ušao u uži izbor kandidata.

Neimenovani izvori beogradskog lista Blic pak tvrde da je pored Mladića u igri i dalje i trenutna premijerka RS-a, Željka Cvijanović, ministar unutarnjih poslova, Dragan Lukač i zastupnik SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.