Stanari zgrade u Šimunovićevoj dan prije deložacije poslali apel Kosorici i Josipoviću

STANARI zgrade u ulici Dinka Šimunovića, dan prije za sutra najavljene deložacije, poslali su apel za pomoć predsjednici Vlade, predsjedniku države, glavnom državnom odvjetniku, nadbiskupu Splitsko-Makarskom, gradonačelniku Splita, Ustavnom sudu, državnoj pravobraniteljici, OESS-u, GONG-u, HHO-u, šefu SDP-a, američkom veleposlanstvu i Misiji Europske unije.

Porez smo platili, zašto nas pravna država ne zaštiti?!

Traže zaštitu, jer ih tjeraju na ulicu zbog spora između investitora Incona, koji je završio u stečaju, te vlasnika zemljišta obitelji Vatavuk.

"Molimo da nas i naše obitelji zaštitite od razbojnika i prevaranata. Obitelj Vatavuk, u čiju je korist određena deložacija protiv tvrtke Incon, treba s njima riješiti razmirice, a ne preko leđa nas kupaca, koje godinama teroriziraju. Stanove smo kupili u dobroj vjeri, platili poreze i državi od koje očekujemo da nas zaštiti od mafijaša i probisvijeta. Zar pravna država služi za provođenje nepravednih odluka koje su donesene olako i bez poznavanja pravog stanja. Koga smo mi oštetili da sad idemo na ulicu?", pitaju se stanari.

Žurna reakcija

Očekuju žurnu reakciju. Vremena nema baš previše, jer žalba nije uspjela pa se očekuje da sutra otpočne deložacija 40-ak obitelji.

Za sad su sigurni samo oni koji su Vatavucima platili 200 eura po kvadratu poviše cijene stana. Vatavuci su to tražili od svih stanara, no njihov zastupnik, odvjetnik Toni Vukičević, nije siguran ni da će to biti dovoljno za mir u kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.