Stanouprava financira partnera Baldasarovog donatora iz pričuve zgrada?

Foto: Index

MARKO ŠUNDOV, direktor Stanouprave, odbio je kazati kada će biti vraćena pozajmica od gotovo 600 tisuća kuna isplaćena Jukić-damu Danijela Jukića, poslovnog partnera Baldasarovog donatora Stipe Mađora, koji je ujedno i potpredsjednik Nadzornog odbora Stanouprave.

Šundov nije želio objaviti ni poslovni rezultat za prva tri tromjesečja ove godine. Pitali smo jer se može čuti da situacija u Stanoupravi nije najbolja te da će poslovnu godinu završiti sa solidnim gubitkom od milijun kuna.

Željeli smo stoga znati odakle je isplaćen zajam Jukić-damu, jer imamo informaciju da se posegnulo za zajednički račun zgrada, odnosno, pričuvom.

Pitali smo i zbog čega je pozajmica isplaćena u tri navrata. Tako su, naime, pojedinačni iznosi bili ispod limita od 200 tisuća kuna preko kojeg se trebala tražiti potvrda kod Nadzornog odbora, što ovdje nije bio slučaj.

Šundov: Pozajmica će biti vraćena sukladno ugovoru

Odgovor koji smo danas dobili od direktora Šundova vrlo je općenit te ne sadrži konkretne odgovore na postavljena pitanja.

"Pozajmica tvrtki Jukić-dam plaćena je sa računa Stanouprave uz kamatu od šest posto. Osiguranje za povrat pozajmice su bjanko zadužnice. Pozajmica je kratkoročna i bit će vraćena sukladno potpisanom ugovoru o pozajmici kako bi se ostvarila ugovorena kamata. Davana je u nekoliko navrata jer su takve bile potrebe i mogućnosti ugovornih strana. A slična praksa nastavljat će se i ubuduće sa različitim poslovnim partnerima. Poslovni rezultat tvrtke za prva tri tromjesečja je sukladan očekivanom i planiranom, kao i prethodnih godina. Do kraja godine ostvarit će se bolji poslovni rezultat od planiranog, a što će biti razvidno u godišnjem financijskom izvješću koje će se javno objaviti na FINA-i", stoji u odgovoru direktora Šundova.

Pozajmicu je opravdao kašnjenjem isplate bespovratnih sredstava iz Fonda. Sredstva su isplaćena, no pozajmica nije vraćena.

Mađor nedostupan

Pokušali smo danas čuti Stipu Mađora, kako bi se kod njega raspitali o detaljima vraćanja pozajmice, no nije bio dostupan. Prije par dana kazao nam je da nije znao za pozajmicu, već da je Nadzorni odbor naknadno dobio informaciju o tome.

Mađor je sa Jukićem suvlasnik firme Neoplasma koja gradi hotel u Vukovarskoj ulici, a Jukić-dam izvođač je radova na Turističkoj palači koju je Mađor dobio na plodouživanje idućih 20 godina. Mađor je donirao Baldasara u kampanji 2013. godine sa 85 tisuća kuna. Štampao mu je plakate.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.